decembrie 29, 2010

Prajitura VIN DE-ACASA

Hello everybody! Sper ca ati avut un Craciun frumos si linistit. Noi ne-am intors aseara de la Fetesti, dupa un maraton culinar de trei zile, la fel ca in povesti. In  noaptea asta plecam spre Bulgaria pentru ski si revelion asa ca nu m-am putut abtine si am mai facut o prajitura de sezon numai buna pentru drum.
29122010080

Ingrediente:
300 g faina
300 g zahar
200 g margarina
200 g ciocolata cu lapte rasa
4 oua
2 linguri rase de scortisoara (sau mai multa daca va place)
2 linguri rase de cacao
o cana cu vin rosu (de-acasa)
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul s-a dizolvat complet.Adaugam apoi galbenusurile si continuam sa amestecam cu mixerul, apoi pe rand faina, ciocolata rasa, margarina , cacaoa, scortisoara si vinul.Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor la 180 de grade timp de 30 de min sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.Pudram cu zahar si mancam.

29122010084P.S.-Reteta este preluata de aici.

Va doresc un an mai bun decat 2010 iar pentru mine imi doresc unul macar la fel de bun! Ne vedem in 2011! Happy New Year! (in avans, iarasi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu