aprilie 14, 2011

Salata crocanta cu rucola

Am pregatit si mancat salata asta ieri la pranz, inspirata de cea pe care o mancasem weekendul trecut la Readers Cafe. Mi-a placut foarte mult rezultatul asa ca va sugerez sa o incercati intr-o zi in care nu mai stiti ce sa mancati. In plus, daca eliminati branza sau o inlocuiti cu tofu obtineti o varianta excelanta de post.
Ingrediente:
un dovlecel mic
7-8 ciuperci mici
o mana de frunze de rucola
2 catei de usturoi
cateva frunze de leurda
o mana de frunze de busuioc
cateva ramurele de cimbru si cimbru lamaios
ulei de masline
 otet balsamic
Preparare:
Am taiat cipercile sferturi si dovlecelul cuburi si le-am perpelit rapid intr-o lingura de ulei, impreuna cu un catei de usturoi taiat marunt si firele de cimbru.

Cand erau usor aurii dar inca un pic crocante le-am scos si le-am asezat pe un pat de rucola, apoi am adaugat deasupra branza taiata cubulete.

Am stropit cu un ulei de masline aromatizat cu leurda, usturoi si busuioc(am pulsat cu blenderul de 2-3 ori) si cu otet balsamic crema cu aroma de portocale pe care l-am luat anul trecut de la Roma si din care nu ma prea indur sa folosesc. Am mancat cu pofta, folosindu-ma de o lipie ca sa adun toata bunatatea de sos din farfurie.

6 comentarii:

  1. numa pe salate ma tii, fa-mi si mie ceva mai consistent!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pina Colada icecream e destul de consitent pentru tine sau trebuie sa fie musai ceva ceva carnita la mijloc? Am facut aseara burgeri dar foamea si intunericul erau prea mari asa ca nu i-am fotografiat.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plae foarte tare blogul tau, te urmares cu drag de ceva vreme si vreau sa iti spun ca faci o treaba foarte buna!
    felicitari! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa corectezi reteta:
    Se lasa dovleceii si ciupercile sa se raceasca!!!

    I-am pus fierbinti pe "un pat de rucola" si a iesit o fleoscaiala de imi venea s-o arunc pe geam. Combinata cu parmezan in loc de branza a iesit o catastrofa...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anonim-poate era nevoie sa specific ca dovleceii si ciupercile trebuie sa fie caldute, nu fierbinti dar m-am gandit ca va dati seama si singuri.
    Cat despre combinatia cu parmezan n-am ce sa-ti zic pentru ca eu am mancat doar in varianta asta si a fost foarte bun.

    RăspundețiȘtergere