august 06, 2011

Pui copt cu lamaie

Desi zilele astea mai mult tocesc decat gatesc (si doar ocazional mai fac si versuri) ieri ne-am delectat cu un pranz copios. Asta nu inseamna ca am consumat prea mult timp preparandu-l ci doar ca am ales niste retete minunate, care aproape ca se fac de la sine.
Am avut un pui copt cu lamaie, cartofi copti in coaja, o salata delicioasa si colorata si doua sosuri aromate, toate gata cat ai zice pui!:D
 Cu puiul a fost cam asa: l-am spalat bine apoi l-am frecat pe interior cu o jumatate de lamaie. Am tocat apoi cealalta jumatate in felii subtiri si le-am indesat inauntru. Tot acolo au ajuns si dou catei de usturoi taiati marunt. Am uns puiul cu o lingura de unt, la presarat cus are grunjoasa de mare si piper proaspat rasnit apoi l-am dat la cuptor pentru 30 de minute. Dupa aceste 30 de minute l-am scos, l-am stropit cu sucul de la o lamaie apoi l-am pus iar in cuptor. Am mai uitat de el vreo 45 de minute, cat mi-am mai muncit creierii cu d-ale rezidentiatului.
 A, am uitat sa va zic ca am aruncat si vreo 5-6 cartofi in cuptor, sa fie si ei gata o data cu puiul.
De sos si de salata nu va zic nimic inca, va mai tin in suspans un pic pana la urmatoarea pauza. :D
Hai bagati repede puiul la cuptor ca acus e ora mesei. Pofta buna!

4 comentarii:

  1. mmmm!simplu,rapid si delicios! Spor la invatat!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte bine arata, este pe lista mea de mancaruri de weekend cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va place, si noua ne-a placut. La timpul trecut.:D

    RăspundețiȘtergere