octombrie 07, 2011

Supa crema de dovleac

Am descoperit reteta asta anul trecut, nu mai stiu exact pe unde, si de atunci cred ca am facut-o de 20 de ori, cu rezultate incredibile de fiecare data. Nu stiu cum de nu mi-am facut timp sa v-o povestesc pana acum.
Zilele trecute mi-am adus aminte de ea si pentru ca tot e sezonul dovlecilor am facut o cantitate generoasa pentru toata familia. Inutil sa mai spun ca nu a ramas nimic pentru a doua zi.

 Ingrediente:
un dovleac pentru placinta (aprox. 1kg)
2 pere foarte coapte
2 cepe
50 g unt
500-700 ml supa de legume
o legatura patrunjel
nucsoara, sare, piper
100 ml smantana dulce
Preparare:
Curatam dovleacul si perele de coaja si samburi si le taiem cuburi maricele. Curatam ceapa si o tocam bucati mari. In untul incins calim usor ceapa pana se inmoaie, fara a se rumeni insa. Adaugam dovleacul, para, patrunjelul, turnam deasupra supa de legume si condimentele si lasam sa fiarba pana dovleacul este moale. Transformam supa in crema cu ajutorul blenderului, adaugam smantana dulce si servim. Cateva crutoane sau bucatele de branza cu mucegai albastru se potrivesc de minune ca topping.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Super arata !!! nu prea ma impac cu aceasta supa crema.. dar nu pot sa nu remarc imaginea!! de zile mari... pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi suna perfect - tocmai am facut si eu una, putin diferita. Oricum dovleacul = lovely, in orice combinatie :)
    Merge bine invatatul? Spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anto-poate incerci reteta asta, cine stie
    Chef Chilly-am vazut reteta ta, e exotica si sigur la fel de buna ca si asta.Multumesc pentru urari!

    RăspundețiȘtergere
  4. valei ce bine arata! Plus ca e diferita de mancarea pe care o fac zilnic. Putina schimbare va prinde bine tuturor. Multumesc de reteta!

    RăspundețiȘtergere