octombrie 13, 2012

Chec vegan cu ciocolata

      Ce poate fi mai bun intr-o sambata ploioasa de toamna decat o supa fierbinte de gaina, cu mult patrunjel proaspat deasupra si poate un pui de somn dupa-amiaza. Ati fi tentati sa ziceti ca nimic, la fel cum credeam si eu. Asta inainte sa incerc minunea asta de prajitura umeda si ciocolatoasa, numai buna langa o cana de ceai fierbinte. Si daca va zic ca textura e asemanatoare celei mai bune brownie pe care ati mancat-o vreodata dar ca nu contine unt, oua sau lactate ma credeti? Ei bine, nici eu n-am crezut, noroc ca aveam un dovlecel in prag de ofilire in frigider si o pofta nebuna de ciocolata.
 Pentru cea mai buna prajitura vegana cu ciocolata aveti nevoie de:
Ingrediente:
pentru 6-8 portii, timp de preparare 35 minute
300 g dovlecel ras fin
250 g faina
200 g zahar
50 g cacao
125 ml ulei (eu am folosit de porumb)
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
 Preparare:
     Rade dovlecelul fin apoi intr-un castron mare amesteca-l cu celelalte ingrediente. Nu e nevoie sa folosesti mixerul, ajuta-te de o lingura sau chiar de propria mana. Va rezulta o compozitie consistenta si lipicioasa. Pune compozitia intr-o tava de chec (eu am una din silicon pe care o folosesc de fiecare data cu succes) si da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. In felul asta vei obtine o prajitura umede, delicioasa. Daca preferi totusi prajiturile mai uscate mai lasa prajitura inca 10 minute la cuptor.
     Lasa sa se raceasca putin apoi scoate din forma si feliaza. Savureaz-o proaspata!
 P.S.-reteta preluata de aici.

                                                                                       yours truly, chocolate lover,
                                                                                                     Lavinia

9 comentarii:

  1. eu am adaugat si o mana de migdale macinate. yum!

    RăspundețiȘtergere
  2. hmm, n-am incercat niciodata dovlecel intr-o prajitura. dar imi place. ce gust a avut? fiindca arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Georgina, si eu am vrut sa adaug nuci, dar mi-a fost mult prea lene sa le sparg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alinutzika, Georgiana, Mihaela-trebuie neaparat sa il incercati. Se face imediat si e umed si delicios si cu gust intens de ciocolata la fel ca un brownie. Daca nu stii nici nu ghicesti ca are dovlecel in compozitie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta idee.... o sa incerc si eu , poate mai adaug niste nuca si dovleac.

    RăspundețiȘtergere
  6. As dori sa intreb legat de tavita de silicon, am vazut intr-un singur loc dar e foarte mica si nu stiu de care tavita ar trebui sa-mi cumpar si eu, n-am experienta, n-am facut niciodata astfel de delicatese pentru ca nici familia mea n-a facut dar eu cum sunt vegana, ar trebui sa incep sa gatesc, as dori sa primesc niste sfaturi legat de tavita, care ar fi mai buna: de silicon (se poate face si paine in ea?) sau teflonata? Nu-mi permit financiar prea multe si pentru mine este foarte important acest lucru, nu pot sa dau banii asa a prostului (pt tavita teflonata trebuie si hartie de copt?) Si inca ceva: gatesc doar pt mine, deci nu-mi trebuie in cantitate mare, ca restul prefera sa consume cele din comert, nu ne permitem sa avem pretentii.
    Sper sa primesc ceva raspuns.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere