iunie 17, 2010

Clatite Güllaç



Am incercat ieri sa fac prajitura de aici folosind foi de orez dar acestea s-au lipit intre ele si rezultatul a fost un cauciuc foarte gustos.Am mai incercat o data azi si nici de data asta nu am avut mai mult succes.Cum murdarisem deja toata bucataria si ma si enervasem din cauza foilor de orez care nu vroiau sa coopereze am hotarat sa le pedepsesc si sa le transform in "reteta" asta:un fel de clatite-spring rolls cu gust de gullac pe care le-am preparat si mancat pe loc.



Am inmuiat foaia de orez in lapte caldut, indulcit si aromat cu apa de trandafiri apoi am presarat migdale prajite si maruntite, am rulat si gata clatita.Daca mai aveam rabdare sa le las putin la rece cred ca erau si mai bune.



4 comentarii:

  1. very nice! practic, daca le dadeai putin prin ou si apoi le prajeai faceai güllaç kizartmasi, adica güllaç prajit (vezi aici metoda) ceea ce nu e prea departe de pachetelele de primavara :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :D.mersi.cred ca pana la urma o sa incerc toate variantele.

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo lavi! imi place ca stii sa te adaptezi situatiei, eu cred ca ma enervam si le aruncam :D! nu stiu, poate ai avea mai mult succes daca ai invita o anumita prietena sa te ajute...la mancat ! hehehe

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceste foi de orez sunt aceleasi ca pentru Gullac cu rodie?

    RăspundețiȘtergere