decembrie 05, 2010

Petrecere Dinner Explorer

Am aflat de mai mult timp despre concursul initiat de Electrolux-Dinner Explorer si mi-am dorit inca de la inceput sa particip, daca nu chiar sa si castig. Mi-am tot muncit creierii pentru a gasi o idee cat mai buna, mi-am pus prietenii la treaba si asta a iesit. M-am trezit in ultima zi si era cat pe ce sa renunt dar am zis ca trebuie macar sa particip pentru ca sunt un asa de mare fan al Craciunului si al petrecerilor si ar fi atat de tare sa castig....
Bun.Tema petrecerii este The Simpsons, pentru ca petrecerea Ajunul Ajunului Craciunului va avea loc in data de 17 decembrie, zi in care a fost lansat in America primul episod al serialului. Nu stiu cati dintre voi s-au uitat sau se mai uita inca dar mie mi-a placut dintotdeauna si ma gandeam ca merita sarbatorit intr-un fel. Ma si imaginez purtand o peruca albastra ca a lui Marge sau band bere ca Homer.Sa trecem la treaba.Pentru 10 persoane:
Meniu:
Chilli con carne
Pork chops(cotlete de porc)
Donuts
Retete:
Chilli con carne: in putin ulei calim 4 cepe tocate marunt impreuna cu 4 catei de usturoi taiati fin apoi adaugam un kilogram de carne de vita tocata si o calim in tigaie, despartind-o cu lingura in bucatele mici, pana cand  este aproape facuta. Adaugam  un praf de chili, unul de sare, o lingura de chimen, doua cutii de rosii cubulete in bulion si doua cutii de fasole rosie boabe si mai lasam pe foc cinci  minute.La sfarsit adaugam si 3-4 ardei iuti verzi taiati rondele si apoi servim cu nachos.
Pork chops: 10 cotlete de porc cu os se freaca bine cu un amestec facut din 5 linguri de chimion, 3 linguri de piper, o lingura de coriandru boabe, o lingura de sare si doua linguri de zahar, toate zdrobite in mojar. Carnea astfel pregatita se prajeste in tigaia-grill sau pe gratar. Servim cu cartofi prajiti.
Donuts: 110 g de unt se amesteca cu 500 ml de lapte caldut, o lingurita de sare si o lingurita de zahar. Se adauga 2 lingurite de drojdie uscata, un praf de nucsoara, 4 oua , 150 de grame de zahar si 7 cani de faina si se amesteca bine pana obtinem un aluat lipicios pe care il lasam la crescut o ora si jumatate.Formam din el gogosi cu gaura in mijloc si le prajim in ulei incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.Se glazureaza cu un amestec facut din 3 cani de zahar pudra, jumatate de cana de apa si un pliculet de zahar vanilat.
Bauturi:
Bereeeee! Mai ales Duff Beer, preferata lui Homer. In absenta originalului puteam sa imprimam niste etichete pe care sa le lipim pe sticle. Niste beer hats sunt binevenite si chiar usureaza viata participantilor la petrecere. Unul dintre invitatipoate juca rolul lui Moe si sa ii serveasca pe ceilalti.
Muzica:
Muzica va fi cea de pe coloana sonora a serialului, spre exemplu You are so Beautiful-Joe Cocker, It's not unusual-Tom Jones, It's rainin' men-the Weather Girls si multe altele.
Activitati:
Vom urmari episoade mai vechi din serial si fiecare participant va trebui sa numere de cate ori spune Homer "D'oh". Cel care castiga primeste un premiu (tricouri sau sepci imprimate). Putem sa facem de asemenea un concurs in care castiga cel care mananca cel mai repede o anumita portie sau cele mai multe portii dintr-un fel de mancare intr-un timp stabilit.De asemenea exista si o mare varietate de Simpson board game care pot fi jucate.
Decoratiuni
Decorul poate fi cel din barul lui Moe, cu mese si scaune inalte de bar, un dozator de bere si multe halbe.Invitatii sunt rugati sa se costumeze in personaje din serial.
Lista de cumparaturi:
Produse de bacanie: 1 kg carne de vita tocata, 10 cotlete de porc cu os, o punga mare de cartofi congelati pentru prajit, 2 cutii rosii cubulete in bulion, 2 cutii boabe de fasole rosie, 1 plic praf de chili, un plic piper boabe, un plic chimion, un plic coriandru, un plic nucsoara, un plic chimen, un pachet de sare, o sticluta cu ulei de floarea soarelui, 1 pachet de unt, o punga de faina(1 kg), o punga zahar(500 g), o punga zahar pudra(500 g), o cutie de lapte, 4 oua, un plic drojdie uscat, un plic zahar vanilat, 2 pungi nachos.
Legume si fructe: 4 cepe, 1 capatana de usturoi, 4 ardei iuti verzi
Bauturi si decoratiuni: Mai multe feluri de bere, etichete cu Duff scoase la imprimanta, halbe, draft keg sau dozatoare de bere, beer hats.

3 comentarii: