iunie 10, 2011

Pappardelle cu ragu de pui


Desi mi-am promis ca nu o sa mai gatesc/mananc paste pana plecam in Sicilia (duminica, can't wait) zilele trecute am cedat grav in fata acestor minunatii home made ca la bunica nonna acasa. Am facut o cantitate considerabila (cam 5 portii generoase) si pentru ca Diana tinea nu stiu ce dieta si nu a vrut sa manance iar Sorin era la Alexandria am mancat din ele trei zile si trei nopti, mai ceva ca in povesti.
S-ar putea sa vi se para cam migaloasa si lunga reteta dar n-am ce va face: cine vrea sa manance paste bune trebuie sa si munceasca un pic pentru ele.
Ingrediente:
2 oua
200 g faina
1 piept de pui mare
o ceapa
2 morcovi
2 tije de telina
3 catei de usturoi
2 frunze de dafin
o mana de cimbru proaspat
un pahar de vin alb
un pahar de lapte
o conserva de rosii in bulion
3-4 linguri ulei de masline
sare, piper, nucsoara, chili
patrunjel si parmezan pentru servit
Preparare:
Incepem cu sosul pentru ca dureaza mai mult si vrem sa fim organizati.:D Tocam marunt ceapa, morcovul, telina si usturoiul si le punem la calit in 3-4 linguri de ulei de masline. Cand s-au inmuiat usor adaugam pieptul de pui tocat si amestecam sa se desfaca in bucati mici si sa se gateasca uniform timp de inca 4-5 minute. Condimentam cu dafin si cimbru proaspat apoi adaugam laptele si lasam la foc mediu 10 minute pana cand lichidul aproape ca s-a evaporat. Acum e momentul sa turnam vinul si sa il lasam si pe el alte 10 minute sa bolboroseasca usor. In sfarsit turnam si rosiile, condimentam cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, dam focul la cel mai mic posibil si lasam sa bolboroseasca usor timp de vreo 2 ore, amestecand din cand in cand.
Intre timp, in loc sa ne roadeam unghiile de pofta, ne apucam de framantat, intins si taiat paste.
 Facem un aluat din 2 oua si 200 de grame de faina pe care il framanatm bine pana devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Rupem apoi bucati cam cat o minge de tenis si le intindem foi subtiiirriii.
 Daca aveti o masina de paste cu atat mai bine, eu n-am si am facut muschi cu sucitorul. Cand aluatul a ajuns la grosimea dorita il taiem cu un cutit ascutit sau cu o rola in fasii late de 2-3 centimetri pe care apoi le lasam pe o suprafata infainata sa se usuce cateva minute.
 Cand sosul e gata fierbem pastele 2-3 minute in apa clocotita in care am adaugat sare si un strop de ulei apoi le scoatem cu o paleta cu gauri si le aruncam direct in sos. Amestecam usor sa se imbibe cu sos apoi servim cu o mana de parmezan si cateva frunze de patrunjel deasupra.
Eu m-am rasfatat de-a binelea si mi-am turnat si un pahar de rose. Buon appetito!

5 comentarii:

  1. "Rupem apoi bucati cam cat o minge de tenis si le intindem foi subtiiirriii."
    Tenis de masa sau de camp?

    RăspundețiȘtergere
  2. Concediu placut !! de pappardelle nu mai zic nimic.. cai iar incep o revolutie !! demential de bune.. daca nu mi-ar frange uneori cantarul inima.. le-as manca luni,marti, miercuri, si tot asa.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua .. este prima mea vizită te-am urmat .... Îmi place de partajare reţete şi fotografii .. eu ca a ta, vă invit să împărtăşiţi reţetele mele şi pe blog-... salutări din Spania VIGO Marimi

    RăspundețiȘtergere
  4. ti-au iesit foarte subtiri pastele. felicitari si vacanta placuta in sicilia :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pop- Poti sa incepi cu unele cat o minge de tenis de masa si daca iti ies bine treci la cele de camp :P
    Antonina,Madalin- Multumesc mult pentru urari, ne-am intors aseara, a fost minunat. Ma bucur ca v-au placut pastele mele
    Garlutti- Bine ai venit pe blog!

    RăspundețiȘtergere