august 25, 2011

Salata de pui cu tarhon

 Aveam de mult in plan salata asta dar am tot amanat-o pentru ca nu aveam...tarhon.:D Intr-o zi am cumparat de la piata o legatura dar cand sa ma apuc de treaba am constatat ca tarhonul disparuse. L-am cautat peste tot dar nu l-am gasit. Cred ca l-am uitat pe fundul pungii cu care m-am intors de la piata si l-am aruncat. au mai trecut cateva zile pana la urmatoarea excursie in piata iar azi, in sfarsit, am pus in practica reteta.
Ingrediente:
un piept de pui
2 linguri maioneza
2 linguri smantana acra
2-3 linguri capere
1 lingura tarhon verde, tocat marunt
2 linguri miez de nuca
Preparare:
Pentru inceput am fiert pieptul de pui impreuna cu o ceapa, 2 morcovi, o bucatica de telina si niste pastarnac. Nu de alta dar vroiam sa fac si o supa.:) Voi puteti sa il fierbeti si in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert l-am lasat sa se raceasca apoi l-am taiat bucatele. L-am amestecat cu maioneza (preparata ca aici), smantana si tarhonul si l-am lasat la frigider o ora, sa se dezvolte aroma de tarhon in tot sosul asta delicios. Inainte sa servesc am amestecat nucile si caperele si asta a fost. Pofta buna!

5 comentarii:

  1. farfurie zara, furculitza bamboo. am i right? :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Am niste intrebari. Am vazut pe facebook poze cu pasteis de nata. E aici pe blog reteta? Foaia e asemanatoare cu aluatul frantuzesc de la cremsnit, iar crema e cea de la crema catalana sau creme brulee? Apoi, vad ce grozave macarons faci. Ai cuptor pe gaz sau electric?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. ah, ce bun trebuie sa fie! ador tarhonul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mihaela! Din pacate nu am inca reteta de pasteis de nata dar sper sa imi fac timp sa o scriu. Eu am folosit un aluat foietaj cu unt facut in casa dar cred ca poti folosi si aluat foietaj din comert iar crema e intr-adevar asemanatoare cu cea de la creme brulee. Cat despre macarons, cred ca ii datorez o parte din merit cuptorului meu electric pe care il iubesc.
    Zazuza, e buna rau dar recomand portii mici pentru ca mie era sa mi se faca rau ieri de la maioneza.:D

    RăspundețiȘtergere