ianuarie 22, 2012

Mini Baked Alaska

Vreau sa va zic ca viata de rezident nu e asa usoara cum crede lumea. Acu' sa nu credeti ca e foarte grea, dar ca orice lucru nou, dureaza un pic pana iti intri in ritm si pana te obisnuiesti. Pana acum am invatat sa folosesc xeroxul, sa fac o externare, sa solicit un consult cardiologic, sa completez in registrul de consultatii si cate si mai cate. Toate sunt de-a valma in capul meu si orice as face mi se pare ca tot nu fac bine. Fiecare zi e o provocare si ma intorc acasa franta, uneori dezamagita, de cele mai multe ori bucuroasa. Asta asa, ca sa stiti de ce bate vantul pe aici de cateva zile.
Cel mai greu e cu trezitul de dimineata! Pai dupa ce juma' de an ne-am trezit la 10 sau chiar mai tarziu cred si eu. Asa ca weekendurile sunt foarte apreciate si folosite la capacitatea maxima. Dormim si dormim si mancam, iar uneori mai facem cate ceva bun. Azi, baked Alaska! Reteta e inspirata de Gordon Ramsay, of course, si e in stand by cam de cand am facut prajitura asta cu ghimbir. E o nebunie, believe me!

Ingrediente:
4 felii prajitura cu ghimbir
6 linguri din inghetata preferata
2 linguri visine din compot/visinata
2 linguri extract de vanilie
2 albusuri
120 g zahar
2 linguri apa
1 strop de suc de lamaie
 Preparare:
Pentru inceput faceti prajitura aia cu ghimbir, o lasati sa se raceasca si o taiati felii groase de un cm pe care le decupati apoi cu o forma pentru decorat. Puneti o felie de prajitura la baza, adaugati cateva visine fara samburi apoi stropiti cu o lingura de extract de vanilie. Adaugati 3 linguri generoase de inghetata apoi puneti cealalta felie deasupra si dati la congelator macar 15 minute sa se intareasca bine. Ingredientele va ajung pentru 2 portii. Intre timp faceti bezeaua, italiana, nu oricum! Puneti zaharul impreuna cu cele doua linguri de apa intr-o craticioara cu fundul gros si o lasati pe aragaz la foc mediu pana incepe sa fiarba. In momentul ala dati focul mai tare si mai lasati 3 minute. Intre timp bateti albusurile cu un strop de suc de lamaie, pana obtineti o bezea moale. In momentul asta adaugati incet siropul de zahar, mixand in continuare pana cand bezeaua se intareste si vasul nu mai este cald la atingere. Scoateti prajiturile de la congelator si din forma si la imbracati in bezea (cu o spatula sau cu un pos) apoi le dati rapid la cuptor, 1-2 minute. Cuptorul trebuie sa fie pornit pe functia grill si incins foarte bine. Scoateti din cuptor, transferati pe o farfurie si serviti imediat! Pofta buna!

P.S.- Va multumesc mult pentru sprijinul voturile si comentariile primite la reteta pentru concursul Electrolux! You're the best!

8 comentarii: