martie 03, 2012

Oua coapte

Unul dintre motivele pentru care imi place asa de mult weekendul ( de parca ar fi nevoie de un motiv) e ca pot gati si manca in tihna micul dejun. Ma enerveaza la culme sa mananc in fuga si cum in timpul saptamanii nu reusesc niciodata sa ma trezesc la timp pentru a manca in tihna profit de diminetile lungi de sambata pentru a-mi lua revansa. Mai mult decat ata incerc sa pregatesc de fiecare data altceva, pastrand clasicele sandvisuri cu unt si dulceata pentru diminetile din cursul saptamanii.
Azi am facut ouale astea, care au avut mare succes la public, chiar la unii care sustineau ca "nu mananc dimineata".

Ingrediente pentru 4 portii:
6 oua
o mana de rosii cherry (cam 16 bucati)
o ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
o mana de rucola
o mana de parmezan proaspat ras
2 felii de telemea
2 linguri de ulei de masline
Preparare:
Pentru inceput stropim rosiile cu putin ulei de masline si le asezam pe o tava captusita cu folie de aluminiu. La punem in cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute, cat sa se inmoaie. Intre timp tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in uleiul ramas pana se inmoaie. Separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 4 galbenusuri. Batem cu o furculita albusurile si cele 2 galbenusuri ramase apoi adaugam ceapa calita, parmezanul ras, telemeaua taiata cuburi si rucola. Turnam amestecul in 4 vase (cele de sufleu ar fi ideale dar in lipsa lor puteti folosi orice castron de portelan. Asa am facut si eu si nu a fost nici o problema), adaugam deasupra cate un galbenus si 4 rosioare coapte si dam la cuptor 10-15 minute pana se coace oul. Servim fierbinte, cu paine proaspata.
 E o idee excelenta pentru "de dimineata", vorba reclamei!:D

7 comentarii:

  1. super delicioase ♥
    nu le-am mai facut de ceva vreme asa ca musai maine se prepara :) Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte apetisant.
    Dar nu ti-a fost teama ca se supara castroanele si fac "poc"?
    Rosiile cherry se mananca cu tot cu codita? :D
    Ce e masinaria aia din prima poza?

    RăspundețiȘtergere
  3. :D. Mi-a fost n pic teama cu castroanele dar au rezistat eroic. Rosiile cherry se mananca fara codita, dar imi place cum arata si din cauza asta nu am indepartat-o de la inceput. Masinaria e o rasnita de cafea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt inca in cautarea unor castroane de genul alor tale dar care sa le introduc totusi in cuptor fara teama :)
    Merci ca m-ai lamurit cu rasnita :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata ispititor! Saru'mana de reteta!

    RăspundețiȘtergere