Azi am facut ouale astea, care au avut mare succes la public, chiar la unii care sustineau ca "nu mananc dimineata".
Ingrediente pentru 4 portii:
6 ouao mana de rosii cherry (cam 16 bucati)
o ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
o mana de rucola
o mana de parmezan proaspat ras
2 felii de telemea
2 linguri de ulei de masline
Preparare:
Pentru inceput stropim rosiile cu putin ulei de masline si le asezam pe o tava captusita cu folie de aluminiu. La punem in cuptor la 180 de grade pentru 10-15 minute, cat sa se inmoaie. Intre timp tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in uleiul ramas pana se inmoaie. Separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 4 galbenusuri. Batem cu o furculita albusurile si cele 2 galbenusuri ramase apoi adaugam ceapa calita, parmezanul ras, telemeaua taiata cuburi si rucola. Turnam amestecul in 4 vase (cele de sufleu ar fi ideale dar in lipsa lor puteti folosi orice castron de portelan. Asa am facut si eu si nu a fost nici o problema), adaugam deasupra cate un galbenus si 4 rosioare coapte si dam la cuptor 10-15 minute pana se coace oul. Servim fierbinte, cu paine proaspata.E o idee excelenta pentru "de dimineata", vorba reclamei!:D
super delicioase ♥
RăspundețiȘtergerenu le-am mai facut de ceva vreme asa ca musai maine se prepara :) Pupicei
am o pofta de zile mari!
RăspundețiȘtergereIrezistibile:)
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant.
RăspundețiȘtergereDar nu ti-a fost teama ca se supara castroanele si fac "poc"?
Rosiile cherry se mananca cu tot cu codita? :D
Ce e masinaria aia din prima poza?
:D. Mi-a fost n pic teama cu castroanele dar au rezistat eroic. Rosiile cherry se mananca fara codita, dar imi place cum arata si din cauza asta nu am indepartat-o de la inceput. Masinaria e o rasnita de cafea.
RăspundețiȘtergereEu sunt inca in cautarea unor castroane de genul alor tale dar care sa le introduc totusi in cuptor fara teama :)
RăspundețiȘtergereMerci ca m-ai lamurit cu rasnita :D
Arata ispititor! Saru'mana de reteta!
RăspundețiȘtergere