Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”
Ingrediente:
(pentru 2 portii, timp de preparare 30 de minute)
1 piept de rata de 350 de grame1 lingura piper Sichuan
1 lingurita sare
100 g afine
1 lingura visine din visinata
150 ml vin rosu, sec
1 lingura zahar
Preparare:
Spalam si stergem pieptul de rata cu prosoape de hartie. Ii crestam pielea sub forma de romburi, avand grija sa nu ajungem pana la carne. Zdrobim in mojar piperul apoi il amestecam cu sarea si masam bine pieptul cu acest amestec.Punem pieptul intr-o tigaie rece, cu pielea in jos. Asezam tigaia pe aragaz, la foc mic, si o lasam 5 minute pana cand pielea devine crocanta. Scurgem intr-un castron grasimea din tigaie si o pastram pentru alte preparate delicioase (de exemplu cartofi copti).
Intoarcem pieptul de rata pe partea cealalta si il mai lasam 3 minute apoi il transferam cu tot cu tigaie (aveti grija sa folositi o tigaie cu maner metalic) in cuptorul incins la 180 de grade unde il mai lasam inca 10 minute.
Intre timp punem intr-o tigaie mica, teflonata, afinele, visinele fara samburi, vinul si zaharul si lasam sa fiarba la foc mic-mediu timp de 10 minute, pana se ingroasa. La final adaugam o lingura de unt moale si amestecam bine, pana obtinem un sos fin.
Cand pieptul de rata este gata il scoatem si il lasam sa se odihneasca 5 minute pe un tocator curat. Il taiem apoi oblic in felii de aproximativ 1 cm grosime. Il servim cu sosul de afine si cu un sufleu delicios de brocoli despre care va voi povesti in urmatoarea postare.
Pofta buna!
Yumiii, mi-ai facut o poftaaa , tare bine mai arata! Ador pieptul de rata ! Succes !
RăspundețiȘtergereMulta bafta Lavi! Bine ca ai zis de unde, ca n-am mai vazut demult ratoi prin piata!
RăspundețiȘtergere