Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul “KitchenAid de Martisor”.
Ingrediente:
(pentru 8 portii, timp de preparare 1 h 10 minute plus 1 h la rece)
3 linguri parmezan proaspat ras50 g unt moale
50 g faina
1 lingurita boia afumata
50 g nuci
50 g fistic
50 g migdale
200 ml iaurt gras
200 g crema de branza Philadelphia
100 g branza de capra cu verdeturi
100 g branza cu mucegai albastru
1 ou
10 rosii cherry galbene
10 rosii cherry rosii
1 lingurita agar agar
150 ml otet balsamic
1 lingura zahar
1 lingurita oregano uscat
piper proaspat macinat
Preparare:
Pentru inceput ne ocupam de blat. Intr-un robot amestecam bine parmezanul ras cu untul moale. Intr-un vas amestecam faina cu boiaua si un praf de piper proaspat macinat apoi o adaugam peste amestecul de unt si parmezan si mai mixam de cateva ori.Tocam nucile (eu am avut nuci in coaja si a trebuit sa le sparg si sa le aleg mai intai), fisticul si migdalele folosindu-ne de un cutit bine ascutit sau le pulsam de cateva ori intr-un robot de bucatarie sau intr-o rasnita de cafea.
Adaugam amestecul de nuci peste cel de faina cu parmezan si unt si mai pulsam de cateva ori pana obtinem o textura faramicioasa asemanatoare unui crumble.
Tapetam cu hartie de copt o tava pentru tort cu peretii detasabili cu diametrul de 16 cm, adaugam aluatul obtinut si il presam bine apoi dam tava la frigider.
Pentru crema mixam bine crema de branza impreuna cu iaurtul si oul apoi adaugam branza de capra si branza cu mucegai taiate in bucati mari. Turnam compozitia in tava si nivelam deasupra. Asezam tava de tort intr-o alta tava mai mare plina cu apa fierbinte (baine marie) si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru o ora.
Cand cheesecakeul este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca in forma. Taiem rosiile cherry in felii pe care le asezam in cercuri concentrice deasupra apoi presaram putin oregano uscat. Dizolvam agarul in 250 ml apa si il fierbem 2 minute apoi il turnam cu atentie deasupra. Dam cheesecakeul la frigider cateva minute, cat sa se inchege agarul (se poate lasa si la temperatura camerei, insa dureaza un pic mai mult).
Intre timp amestecam otetul balsamic cu zaharul si il fierbem la foc mic timp de cateva minute pana pana isi reduce volumul la jumatate si devine mai vascos.
Servim cheesecakeul rece (e bine sa il mai tineti macar o ora la frigider) impreuna cu reductia de otet balsamic. Pofta buna!
Imi place varianta ta de cheese cake.Si ce culori, ce poze...
RăspundețiȘtergeretrebuie sa fie bun bun
RăspundețiȘtergere