aprilie 17, 2012

Sandvis cu salata de oua

     Voi va amintiti poezia La Pasti, de George Toparceanu? Eu da! Si vreau sa va spun ca era una dintre poeziile mele preferate in copilarie, desi au fost multi ani in care nu am mancat nici un ou de Paste. Acum au inceput sa-mi placa, ascunse sub un munte de mustar ce-i drept si profit de orice ocazie ca sa le savurez.
     In orice caz sunt aproape singura ca si voi, ca si mine, v-ati intors de acasa cu o multime de oua rosii. Ei bine, ar fi chiar pacat sa nu le consumam iar o salata de oua e o varinata excelenta. Varianta clasica a acestei salate contine maioneza dar mie mi s-a parut prea grea asa ca am inlocuit-o cu tahini (pasta de susan). In rest, am folosit toate ingredientele mele preferate de primavara si gata. Feel free sa inlocuiti/adaugati/ schimbati cantitatea ingredientelor.

  Astazi in sufragerie
Dormitau pe-o farfurie
Necajite si manjite
Zece oua inrosite.
Un ou alb abia ouat
Cu mirare le-antrebat
"- Ce va este fratioare
Ce va doare?
Nu va ninge
Nu va ploua
Stati gatite-n haina noua
Parca, Dumnezeu ma ierte
N-ati fi oua..."
"- Suntem fierte!"
Zise-un ou rotund si frez
Langa pasca cu orez.
Si schimbandu-si brusc alura,
Toate-au inceput cu gura:
"- Pan' la urma tot nu scap"
"- Ne gateste de parada"
"- Ne ciocneste cap in cap
Si ne zvarle coaja-n strada"
"- Ce rusine! Ce dezastru!
Preferam sa fiu omlet"
"- Eu, de m-ar fi dat la closca,
As fi scos un pui albastru"
"- Si eu unul violet"
"- Eu mai bine-ar fi sa tac
Asa galben sunt, ca-mi vine
Sa-mi inchipui ca pe mine
M-a ouat un cozonac!"


Ingrediente
(pentru 1 portie)
2 oua fierte
2 cepe verzi
1/2 legatura patrunjel
1 lingura tahini
1 lingura iaurt
1 strop sos Tabasco
1 lingura suc de lamaie
sare,piper
Preparare:
Curatam oualem si le tocam marunt. Spalam si tocam patrunjelul si ceapa verde. Amestecam verdeata cu ouale intr-un castron apoi adaugam iaurtul, tahini si sucul de lamaie si omogenizam. La sfarsit stropim cu un pic de sos Tabasco si condimentam cu sare si piper. Umplem o chifla cu seminte cu salata obtinuta si servim.
Perfect pentru un pranz rapid de luat la serviciu.

Pofta buna!
                                                                                                          Yours truly, Lavinia

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunata poezia , gustoasa salata ! Tonic si fresh postul tau , ca si tine ! Multumesc ! Ce este tahini ????

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Gratiela! Tahini este o pasta de susan pe care o poti face in casa mixand intr0un robot foarte puternic seminte de susan prajite usor impreuna cu 1-2 linguri ulei sau o poti cumpara gata preparata de la bacaniile arabesti sau de la Mega Image la raionul de produse internationale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot să zic decât yummy! Îl încerc cât de curând! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. In week-end dau o tura prin Mega Image si daca gasesc tahini - imi iau si un sos Tabasco (de mult am in plan) si cred ca fac si eu salatica de oua. E pe gustul meu reteta. Buna idee cu inlocuirea maionezei! In principiu evit de cate ori se poate sa o folosesc.

    RăspundețiȘtergere