Ingrediente:
usor, timp de preparare, 16 portii pentru crusta
120 g unt la temperatura camerei
50 g zahar pudra
100 g faina
un varf de cutit de sare
pentru crema
200 g zahar tos
3 albusuri
1 ou
150 ml suc proaspat de lamaie (de la 3 lamai)
2 linguri coaja rasa de lamaie
65 g faina alba
sare
300 g zmeura proaspata sau decongelata
zahar pudra pentru decor
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si captuseste cu hartie de copt o tava patrata de 20x20 cm. Intr-un bol incapator mixeaza untul cu zaharul si sarea pana devine cremos. Adauga faina si mai mixeaza 1-2 minute pana se incorporeaza. Cu ajutorul mainilor bine pudrate cu faina intinde aluatul pe baza tavii. Da la cuptor pentru 10-15 minute, pana devine aurie.Intre timp ocupa-te de crema. Stoarce lamaile si da zmeura printr-o sita fina pentru a scapa de samburi. Intr-un vas incapator amesteca oul, albusurile, zaharul, faina, coaja si sucul de lamaie folosindu-te de un tel. Nu e nevoie sa le bati prea mult, ci doar atat cat sa se amestece. Adauga piureul de zmeura si incorporeaza-l bine. Toarna compozitia peste blatul precopt si mai da la cuptor inca 20-30 de minute pana se intareste.
Lasa sa se raceasca apoi taie in 16 bucati. Ideal e sa o tii cateva ore la congelator, dar poti gusta o bucatica si inainte de etapa asta. Enjoy!
P.S.-Folosind cantitatea de zahar mentionata vei obtine o prajitura acrisoara. Daca preferi prajiturile mai dulci poti creste cantitatea de zahar sau poti inlocui jumatate din sucul de lamaie cu suc de ananas.
yours truly, pink cakes lover, Lavinia
nu pot sa zic decat waw!Pup
RăspundețiȘtergereFoarte bun ! Si pentru pitici ! Si pentru noi, devoratorii de zmeura ! Thanks, Lavinia !
RăspundețiȘtergereCuloarea la patratelele aste este "absolutely amazing"
RăspundețiȘtergere