iunie 02, 2012

Patratele delicioase cu lamaie si zmeura

     Desi nu sunt mare fan al prajiturilor cu lamaie m-am indragostit instant de patratelele astea minunate. De ce? Pai pentru ca sunt ROZ si pentru ca acest lucru se datoreazi zmeurei pe care o ador. Un alt plus ar fi textura fina, aroma dulce acrisoara atat de potrivita pantru zilele calde de vara (whatever that means :D) si usurinta prepararii. Thanks sophistimom for the recipe!

Ingrediente:
usor, timp de preparare, 16 portii
pentru crusta
120 g unt la temperatura camerei
50 g  zahar pudra
100 g faina
un varf de cutit de sare
pentru crema
200 g zahar tos
3 albusuri
1 ou
150 ml suc proaspat de lamaie (de la 3 lamai)
2 linguri coaja rasa de lamaie
65 g faina alba
sare
300 g zmeura proaspata sau decongelata
zahar pudra pentru decor

Preparare:
     Incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius si captuseste cu hartie de copt o tava patrata de 20x20 cm. Intr-un bol incapator mixeaza untul cu zaharul si sarea pana devine cremos. Adauga faina si mai mixeaza 1-2 minute pana se incorporeaza. Cu ajutorul mainilor bine pudrate cu faina intinde aluatul pe baza tavii. Da la cuptor pentru 10-15 minute, pana devine aurie.

     Intre timp ocupa-te de crema. Stoarce lamaile si da zmeura printr-o sita fina pentru a scapa de samburi. Intr-un vas incapator amesteca oul, albusurile, zaharul, faina, coaja si sucul de lamaie folosindu-te de un tel. Nu e nevoie sa le bati prea mult, ci doar atat cat sa se amestece. Adauga piureul de zmeura si incorporeaza-l bine. Toarna compozitia peste blatul precopt si mai da la cuptor inca 20-30 de minute pana se intareste.

     Lasa sa se raceasca apoi taie in 16 bucati. Ideal e sa o tii cateva ore la congelator, dar poti gusta o bucatica si inainte de etapa asta. Enjoy!

     P.S.-Folosind cantitatea de zahar mentionata vei obtine o prajitura acrisoara. Daca preferi prajiturile mai dulci poti  creste cantitatea de zahar sau poti inlocui jumatate din sucul de lamaie cu suc de ananas.

                                                                                                  yours truly, pink cakes lover,                                                                                                                 Lavinia

3 comentarii: