februarie 25, 2013

Latkes cu somon afumat

     Cred ca v-am mai povestit ca am facut o pasiune pentru chiftelute. Ei bine, azi avem ceva asemanator, un fel de chiftelute evreiesti cu cartof care se prepara de obicei pentru masa traditionala de Hanukkah. Eu le-am adaugat un pic de somon afumat, pentru extra aroma si le-am servit cu un sos racoros de iaurt cu marar.
Ingrediente:
pentru 2 portii, timp de preparare 35 de minute
2 cartofi medii
2 oua
100 g somon afumat
40 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
3-4 linguri ulei de masline
sare
1 iaurt grecesc
sucul de la 1 lamaie
o legatura mica de marar
Preparare:
     Pentru inceput de ocupam de sos: amestecam iaurtul grecesc cu mararul si sucul de lamaie si dam la frigider sa se imprieteneasca aromele.
     Intre timp dam cartoful pe razatoarea mare si il asezam intr-o sita. Presaram deasupra sare si il lasam la scurs 10 minute.
     Tocam ceapa si usturoiul marunt si le calim 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline.
     Intr-un castron incapator amestecam ouale, faina, praful de copt  si ceapa calita cu ajutorul unui tel.     Adaugam somonul afumat taiat marunt si cartoful ras scurs bine. Saram dupa gust.
     Incalzim uleiul ramas intr-o tigaie antiaderenta si formam latkes turnand o lingura plina din compozitie in tigaie si aplatizand-o usor cu o spatula. Prajim 2-3 minute pe fiecare parte.
      Le servim calde cu sosul de iaurt si marar.
                                                                                             
                                                                                                            yours truly, salmon lover, 
                                                                                                                         Lavinia 
 ##LAVEEM_LABEL-ID:39806fbd##

Un comentariu:

  1. Buna. Pot sa te intreb de unde ai farfuria si tacamurile? sunt superbe. multumesc.
    Diana

    PS: ai un blog doarte dragut. sigur am sa mai revin.

    RăspundețiȘtergere