februarie 21, 2013

Piept de pui cu sos de rodii

     Reteta asta se afla printre preferatele mele, insa asta e doar a doua oara cand o fac acasa. De obicei o mananc la restaurantul meu oriental preferat, Ali Baba. Daca locuiti in zona Piata Muncii sigur il stiti. E genul ala de restaurant care arata dubios dar care serveste niste mancaruri de te lingi pe degete. Felul asta e cunoscut sub numele de ras asfour si exista si in varianta de vita. Cum eu sunt insa fana carnii de pui, prefer aceasta varianta, de cele mai multe ori alaturi de o salata de patrunjel si de lipie calda.
     Aseara insa am incercat reteta acasa si am fost foarte multumita de rezultat. A fost gata in doi timpi si trei miscari si la fel de repede s-a si terminat.
Ingrediente:
pentru 4 persoane, timp de preparare 30 de minute
2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete-eu am folosit piept de pui dezosat Fragedo de la Transavia
1 lingura ulei de masline 
2 cepe mari
1 baton de scortisoara
1 lingurita coriandru
3-4 cuisoare
1 lingurita sare
300 ml suc de rodie proaspat stors
suc de lamaie dupa gust
Preparare
      Pentru inceput tocam ceapa pestisori. Taiem pieptul de pu cublete. Intr-o tigaie incapatoare incalzim o lingura de uleis e masline apoi adaugam ceapa si o calim cateva minute pana se inmoaie. Adaugam cubuletele de piept de pui si le calim si pe ele timp de 5 minute, amestecand constant. Adaugam condimentele si sucul de rodie si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute pana ce carnea este moale si sucul s-a concentrat intr-un sos gros si aromat. Servim imediat, stropind cu suc de lamaie dupa gust.
      
      Cam asta ar fi reteta de azi. Va provoc sa o incercati si sa imi spuneti ce parere aveti. Credeti ca s-ar potrivi si alte condimente? Oare daca folosim melasa de rodii din comert gustul si culoarea vor fi mai intense? Astept ideile si sugestiile voastre in comentariile de mai jos.
                                                                                                 yours truly, lebanese food lover, 
                                                                                                                            Lavinia
 ##LAVEEM_LABEL-ID:dad42644##

6 comentarii:

  1. Da Iulia, am curatat doua rodii apoi am zdrobit miezul in blender si am strecurat semintele. Cred ca poti folosi si suc de rodii cumparat sau cel mai bine concentrat de rodii care se gaseste la raionul de produse internationale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roz, asa e! Si eu as fi vrut mai mult sos! Data viitoare incerc cu melasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sucul de rodie se poate obtine stircand rodia la fel ca portocala!

    RăspundețiȘtergere