Avand in vedere ca vremea este atat de frumoasa cred ca putem sa incepem sa ne pregatim de sezonul gratarelor si al meselor in aer liber. Eu una abia astept zilele lungi de vara care se prelungesc cu povesti in jurul unor minunatii la gratar si a berii reci.
Cu aceasta imagine in minte am facut zilele trecute aceste coaste delicioase si lipicioase. E drept ca nu am folosit gratarul, ci cuptorul, dar rezultatul a fost oricum spectaculos.
Pentru coaste lipicioase cu sos barbeque si cartofi wedges faceti asa:
4 portii, timp de preparare aprox 3 ore
Ingrediente:
1,5 kg coaste de porc
1 ceapa mica
4 catei de usturoi
1 lingura de mustar cu boabe
1 lingura sos Worchestershire
1/2 cana otet sherry
1 lingurita oregano
1 lingurita chimion
Preparare:
Intr-un robot de bucatarie amestecam bine toate ingredientele(in afara de coaste bineinteles :D) pana obtinem un sos gros si omogen. Ungem coastele cu acest sos pe ambele parti si le lasams a stea la temperatura camerei timp de o ora.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, acoperim tava in care am pus coastele cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru o ora si jumatate.
Intre timp de ocupam de sosul barbeque
Ingrediente:
2 linguri pasta de rosii(sau ketchup)
1 lingura melasa
1 lingura sos worchestershire
1 lingurita mustar
50 ml apa
fulgi de chili
Preparare:
Amestecam toate ingredientele intr-un vas mic apoi le fierbem timp de 5 minute la foc mic pana obtinem un sos gros. Inlaturam folia de aluminiu, ungem coastele cu sosul obtinut si la mai lasam 10 minute la cuptor sa se caramelizeze.
Ca sa fie porceala completa am adaugat langa si niste cartofi wedges la cuptor.
Ingrediente:
1 kg cartofi rosii
1 lingura mustar cu boabe
2 linguri ulei de masline
1 lingura sare grunjoasa:
Preparare:
Spalam bine cartofii cu ajutorul unui buretel de sarma apoi ii taiem in felii groase de 1-2 cm. Intr-un castron incapator amestecam uleiul cu mustarul apoi adaugam inauntru cartofii si ii amestecam bine pana se imbraca complet in sosul abtinut. Ii asezam pe o tava tapetata cu o hartie de copt avand grija sa nu se atinga unul de celalalt si ii dam la cuptor la 180 de grade pntru aproximativ 40 de minute. Ei i-am asezat pe un etaj inferior, in acelasi timp cu coastele.
La sfarsit n-am mai avut nevoie decat de niste muraturi si putina apa rece. Ar fi mers poate o bere, dar am pastrat-o pentru prima iesire in aer liber.
Weekend placut dragilor!
yours truly, barbeque lover,
Lavinia
Vai de mine, ce pofta mi-ai facut! Arata bestial!
RăspundețiȘtergeredelicios!!!!!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergere