Mi-am framantat creierii ce sa fac cu bucata uriasa de piept pe care o aveam in congelator, am cerut idei pe la facultate si deodata, zbang! Mi-am amintit ca am vazut eu la Cookie o rulada glasata de curcan, am dat rapid un search si m-am apucat de treaba.
Am legat monstruozitatea cu o ata cat sa pastreze o forma rotunda, frumoasa si am fiert-o vreo doua ore intr-o oala cu apa, 3 fire de usturoi verde, o ceapa, o lingura de piper boabe si una de coriandru, coditele de la o legatura de patrunjel, un bat de scortisoara si doua frunze de dafin.
Intre timp am facut un sufleu cu dovlecei ca aici, ca doar trebuia sa imi pacalesc cu ceva foamea si poftele.
Dar sa revenim la rulada noastra. Dupa ce au trecut cele doua ore am scos-o din supa formata si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am turnat deasupra un sos facut dintr-o cana de vin rosu, cate o lingura de miere, zahar si otet de mere si doua de sos de soia, fierte un pic la foc mic sa scada si sa se topeasca zaharul. Am dat tava la cuptor si am rasucit rulada din cand in cand ca sa se acopere de sos si sa se caramelizeze frumos.
A iesit asa cum vedeti iar gustul trebuie sa ma credeti pe cuvand ca e excelent. Maine stiu ce am la pachet!


Nu ma asteptam sa imi placa asa de mult dar iata ca s-a intamplat si mi-am zis ca e pacat sa nu va povestesc si voua. Pofta buna!
sa va fie de bine:D
RăspundețiȘtergereDivin! Grotesc de bun!
RăspundețiȘtergere@Cookie-Sarumana pentru masa
RăspundețiȘtergere@Andreea-Intr-adevar!
Dar sigur nu era pui de curcan ?:D
RăspundețiȘtergereCand ma mai faci si pe mine cobai la vreo reteta...astept :D