martie 28, 2011

Pui piper, pui ceapa, pui apa, pui nu mai pui c-ai pus destui

V-am zis deja ca la noi in familie se mananca foarte mult pui. Ei bine azi am zis ca go wild si sa gatesc...curcan :D.
Mi-am framantat creierii ce sa fac cu bucata uriasa de piept pe care o aveam in congelator, am cerut idei pe la facultate si deodata, zbang! Mi-am amintit ca am vazut eu la Cookie o rulada glasata de curcan, am dat rapid un search si m-am apucat de treaba.
Am legat monstruozitatea cu o ata cat sa pastreze o forma rotunda, frumoasa si am fiert-o vreo doua ore intr-o oala cu apa, 3 fire de usturoi verde, o ceapa, o lingura de piper boabe si una de coriandru, coditele de la o legatura de patrunjel, un bat de scortisoara si doua frunze de dafin.
Intre timp am facut un sufleu cu dovlecei ca aici, ca doar trebuia sa imi pacalesc cu ceva foamea si poftele.
Dar sa revenim la rulada noastra. Dupa ce au trecut cele doua ore am scos-o din supa formata si am pus-o intr-un vas termorezistent. Am turnat deasupra un sos facut dintr-o cana de vin rosu, cate o lingura de miere, zahar si otet de mere si doua de sos de soia, fierte un pic la foc mic sa scada si sa se topeasca zaharul. Am dat tava la cuptor si am rasucit rulada din cand in cand ca sa se acopere de sos si sa se caramelizeze frumos.
A iesit asa cum vedeti iar gustul trebuie sa ma credeti pe cuvand ca e excelent. Maine stiu ce am la pachet!
DSC_0526Tocmai cand ma pregateam sa pun supa la congelator (nu, n-am aruncat-o) mi-au trecut prin fata ochilor toate retetele asiatice pe care le citisem vreodata. Am scos din frigider un ardei iute, un lime, o bucatica de ghimbir si doua fire de ceapa verde iar din dulap o mana de taitei de orez. Am mai dat un clocot, am adaugat ghimbirul ras, sucul de lime si taiteii si i-am lasat cateva minute sa se fiarba. Am picurat o lingurita de sos de soia, mi-am umplut un bol si am mancat presarata cu ceapa verde si ardei iute, taiate asa artistic, usor oblic.DSC_0538
Nu ma asteptam sa imi placa asa de mult dar iata ca s-a intamplat si mi-am zis ca e pacat sa nu va povestesc si voua. Pofta buna!

4 comentarii:

  1. @Cookie-Sarumana pentru masa
    @Andreea-Intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar sigur nu era pui de curcan ?:D

    Cand ma mai faci si pe mine cobai la vreo reteta...astept :D

    RăspundețiȘtergere