august 28, 2011

Chocolate chip cookie ice cream sandwich

 Asa, ca pentru ultimele zile de vara...Nu ca as fi simtit in vreun fel vara asta, ca a trecut atat de repede de parca nici nu a fost. Nu m-am saturat de caise, pepene, zmeura si porumb fiert iar gandul ca trebuie sa mai astept inca un an pentru a le savura din nou ma imbolnaveste. Macar am la indemana inghetata asta, panaceu universal, nu alta, care ma vindeca de orice boala si-mi readuce zambetul pe buze. Thanks again, David Lebovitz!
Inghetata de vanilie Philadelphia style
Ingrediente:
400 ml smantana dulce
60 g zahar
1 lingura extract de vanilie
Preparare:
Jumatate din cantitatea de smantana se amesteca cu zaharul si vanilia si se incalzesc la foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se adauga apoi restul de smantana si se da la frigider sa se raceasca bine apoi se congeleaza in masina de inghetata. Spre deosebire de inghetata pe baza de oua aceasta are o textura mai gumata, este mai hipocalorica si mai usor de preparat.
Chocolate chip cookies
Ingrediente:
140 g faina
50 g zahar tos
70 g zahar brun
115 g unt, la temperatura camerei
1 ou mare, la temperatura camerei
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
120 g ciocolata neagra, tocata
50 g nuci, tocate
Preparare:
 Intr-un bol se amesteca faina, sarea si praful de copt. In alt bol se amesteca bine untul si zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga oul  si vanilie si se mai mixeaza un pic apoi se incorporeaza ingredientele uscate. La sfarsit adaugam ciocolata si nucile apoi invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider 1-2 ore.
David zice ca din compozitia asta trebuie sa iasa 16 biscuiti. Mie mi-au iesit doar 12. La inceput am rupt bilute din aluat si am incercat sa le aplatizez, insa aluatul mi se lipea de maini si nu reuseam sa obtin biscuiti perfecti. Am pus apoi aluatul la congelator 20 de minute apoi l-am intins intre doua folii de plastic si l-am decupat cu o forma rotunda.
 Asa a fost mult mai bine, dar cred ca mergeau totusi un pic mai subtiri pentru ca oricum mai cresc la copt. Prima tava (6 biscuiti) a intrat in cuptorul incins la 175 de grade pentru 15 minute.Au iesit cam parliti, asa ca i-am mancat goi. A doua tava a stat doar 10 minute si rezultatul a fost perfect. Dupa ce s-au racit bine pe un gratar i-am umplut cu inghetata si am obtinut 3 sandwichuri uriase si delicioase.
 Miam, miam!

11 comentarii:

  1. Ador reteta asta!! cat despre poze.. minunate ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata si-asa as musca eu de-acolo!:)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee faina, biscuitii aia arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuia sa pun mai multa inghetata sau sa ii fac pe ei mai subtiri. Nu-i vorba, ca i-am mancat si asa. Ma bucur ca va plac.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super reteta,super poze !
    Desi m-am conectat la "persoane interesate ",nu stiu de ce nu primesc noutati de pe acest blog !
    O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Mimmi. Ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Pentru a primi noutati cred ca e mai util sa te abonezi prin email! Te mai astept pe aici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vi vi la provocare? :))
    http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
    Arata super super!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Lavinia, acum am descoperit blogul tau minunat. Ce cookies minunate ai facut iar cu inghetata este o combinatie delicioasa. Te-am adaugat in blog roll. Succes la licenta, love xoxo Yolanda

    RăspundețiȘtergere
  9. Oh... My... God !! Cat de bine arata... Pai vreau si eu... :(((
    Pupicei !! xoxoxox

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna.Imi place blogul tau si o sa-l mai vizitez.Prajiturelele arata foarte bine si sunt si foarte gustoase.Si eu le fac frecvent.Nu am incercat aceasta umplutura.Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere