mai 04, 2010

1 Mai... delicios ca asta nu exista

Asa am petrecut noi de 1 Mai:









Au fost diverse fripturici la gratar,ciuperci umplute cu unt aromat cu oregano si cascaval afumat, ardei umpluti cu branza si copti pe gratar(dupa reteta lui Pop),dovlecei si o pasta buna buna de usturoi si rosii coapte care nu apare pe nicaieri pentru ca a mancat-o Vio pe toata.
Si cireasa de pe tort(asa imi place mie sa cred),sau mai bine zis cireasa din biscuit au fost aceste fursecuri cu fulgi de ovaz, ciocolata si cirese confiate



125 g faina
30 g fulgi de ovaz
2 lingurite praf de copt
55 g zahar brun
55 g zahar pudra
1 ou
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri ulei de floarea soarelui
40 g stafide (de mentionat ca eu am facut portie dubla,una cu migdale si alta cu cirese confiate pentru ca nu imi plac stafidele)
85 g ciocolata menaj pastile sau taiata cu cutitul bucati mari
Se preincalzeste cuptorul la 190 C si se tapeteaza cu hartie o tava mare.
Intr-un bol mediu se amesteca faina,fulgii de ovaz, praful de copt si cele doua tipuri de zahar.Intr-un alt bol se bate oul cu esenta de vanilie, apoi se adauga peste prima compozitie,amestecand putin.Se adauga incet uleiul si se amesteca bine pana cand compozitia se desprinde de pe peretii vasului(eu aici am inceput sa folosesc degetele din dotare).Se incorporeaza stafidele sau ciresele taiate bucatele sau nuci sau migdale si ciocolata si se amesteca bine.Se formeaza 12- 15 mingiute din aluat care se aseaza in tava si se coc 10-12 minute pana devin aurii.
Gata.Vio,spor la treaba si la infulecat!

12 comentarii:

  1. Frumos de 1Maiu` asta. :))
    Cred ca e deja prea tarziu in cazul tau, dar daca data viitoare nu vrei sa mai umplii ardei si sa te arzi in soare, spune ca ai uitat tot ce stiai despre bucatarie. :))
    Bune si fursecurile, joi il pun pe Vio sa faca si el ca doar se dadea grozav :P
    Pup! Andra

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut si eu cu Vio fursecurile astazi...ne-au iesit foarte bune la gust, insa cam mari :))...pana la urma gustu` conteaza.
    Ce-i drept au fost mai bune ale tale, da data viitoare stim cum sa le facem si noi mai bune.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cand te gandesti ca eu de 1 mai am mancat supa la pachet facuta la primus...

    RăspundețiȘtergere
  4. GENIALE au ieșit azi fursecurile! Bine, am scăpat cam mult zahăr, dar cu atât mai bine pentru extazul pupilelor mele gustative. :)

    Mulțumim mult pentru rețetă, Lavinia!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu tocmai am aruncat o tava de fursecuri, nu mi-au iesit deloc si nu stiu de ce....Aluatul nu parea a aluat deloc, era foarte crumbly, deloc compact..si ele se desfac si evident s-au ars...What did i do wrong? Precizez doar ca in loc de stafide am pus fulgi de cocos...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai masurat cu grija cantitatile? Nu de alta dar aluatul e foarte lipicios si asa si daca pui ceva in plus s-ar putea sa nu se mai lege deloc. Poate ai pus prea multi fulgie de cocos, care oscati fiind nu au mai lasat compozitia sa se aduna laolalta. Imi pare rau ca nu ti-au iesit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dap, am masurat la milimetru cu cantarul de bucatarie...dar acum mi-am amintit ca nu am respectat faza cu zaharul, adica am pus 110 gr de zahar alb..asta ar influenta cu ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca a contribuit si asta, avand in vedere ca zaharul pudra se dizolva mai repede decat cel tos. Oricum cred ca fulgii de cocos au avut cea mai mare contributie. Daca mai incerci si nu iti plac stafidele le poti inlocui cu caise sau cirese confiate sau orice alte fructe. Eu am facut odata chiar cu visine proaspete. Si daca compozitia nu vrea sa colaboreze mai poti adauga o lingurita de ulei. Oricum e foarte lipicioasa si trebuie sa ai rabdare cand formezi biscuitii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai chiar inainte de a pune cioco si cocosul eram crumbly si nu gen aluat conpact si lipicios...

    RăspundețiȘtergere
  10. Auzi, dar daca bat oul cu cele 110 grame de zahar alb pana se topeste, rezolv ceva? :) Soz ca te inebunesc cu intrebarile, dar chiar vreau sa-mi iasa...:((
    Sau daca mai pun un ou...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu zic sa respecti intocmai reteta si sigur o sa iti iasa. Eu tocmai am facut doua tavi si au iesit perfect.:D

    RăspundețiȘtergere
  12. I hate you :(((
    One more thing, eu nu am posibilitatea de a regla temperatura la cuptor (am de-ala antic)..ai idee cum trb sa las focul? Mediu?
    Mercic

    RăspundețiȘtergere