ianuarie 10, 2012

Ravioli cu creveti si mascarpone in sos de Marsala

Citisem de mult despre restaurantul The Cube by Electrolux si ma minunasem de ingeniozitatea celor care l-au creat. Iar cand Roxana mi-a aruncat manusa au inceput sa mi se invarta rotitele in cautarea retetei perfecte. Am stiut de la inceput ca trebuie sa fie ceva inspirat de bucataria italiana, nu de alta dar noua locatie a restaurantului e Milano iar eu sunt o mare iubitoare a aproape tot ce tine de aceasta tara. Dupa lupte seculare care au durat o saptamana intreaga m-am decis: Ravioli cu creveti si mascarpone in sos de Marsala. Electrolux si Gollin Harris, it is so on!

Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru umplutura:
4-5 catei de usturoi
2 frunze proaspete de busuioc
2-3 linguri mascarpone
300 g creveti
2 linguri parmezan proaspat ras
1 ou

Pentru paste:
2 oua
200 g faina

Pentru primul sos:
200 g smantana dulce
1 lingura pasta de tomate
2-3 catei de usturoi copti
1 lingura Marsala
Pentru al doilea sos:
2 linguri unt
2 linguri Marsala
o mana de nuci
Preparare:
Pentru inceput coacem usturoiul: invelim in folie de aluminiu o capatana de usturoi si o dam la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Intre timp spalam si curatam crevetii, indepartand atat carapacea cat si intestinul de pe spate. Cand usturoiul este copt luam 4-5 catei pe care ii punem in blender alaturi de creveti, busuioc, mascarpone, parmezan si galbenus. Mixam bine cateva secunde pana obtinem o pasta omogena.
Punem umplutura intr-un vas si o acoperim cu o folie de plastic apoi ne apucam de paste.
Intr-un vas incapator asezam faina dandu-i o forma de crater apoi spargem in mijloc cela doua oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat elastic. Intindem usor aluatul cu un sucitor apoi cu masina de paste, trecand progresiv prin toate grosimile, pana la cea mai subtire.
 Pastram foile acoperite cu folie de plastic, ca sa nu se usuce.
Acum nu ne ramane decat sa umplem ravioli si sa le dam ce forma dorim. Eu am facut o jumatate rotunzi iar cealalta jumatate patrati si zimtati. Am pus o lingurita in mijlocul fiecarui cerc/patrat, am uns marginile cu albusul de ou ramas batut usor apoi am pus inca o foaie deasupra si am presat bine in jurul umpluturii pentru a elimina aerul.
 Fierbem apoi ravioli in apa cu sare (o lingurita de sare la 1 litru de apa, la fel ca la pastele de cumparat) timp de 2-3 minute, pana se ridica la suprafata.
Cand a venit vorba sa fac sosul n-am putut sa ma hotarasc si am incercat doua variante.
Pentru prima am incalzit in tigaie 200 ml de smantana dulce pentru gatit impreuna cu 3 catei de usturoi copti, o lingura de pasta de tomate si o lingura de marsala. Am condimentat cu sare si piper si am lasat pe foc cat sa se ingroase. Am trecut sosul printr-o sita fina apoi l-am servit alaturi de ravioli rotunzi in farfurii incalzite usor in cuptor.
 A doua varianta a fost mult mai simpla, dar la fel de buna. Am topit 2 linguri de unt impreuna cu 2 linguri de Marsala apoi am adaugat o mana de nuci tocate in bucati mari. Am scos ravioli cu o paleta din apa in care fierbeau si i-am aruncat direct in sosul fierbinte, intorcandu-i pe toate partile.

Am mancat de-am spart, si eu si sor'mea. Mie mi-au placut mai mult cele cu unt (you know me, i think that everything is better with butter) iar ei cele cu smantana. Voi ce ziceti?

Daca va place reteta si vreti sa ma ajutati sa ajung la The cube in Milano va rog sa imi lasati un comentariu la aceasta postare sau un like pe pagina de Facebook. Multumesc si pofta buna!

90 de comentarii:

  1. Arata minunatt !! Fac super des ravioli, tortellini, etc, pt ca ii ador si nu as putea vreodata sa-i cumpar de-a gata, ar fi pura blasfemie... Bravo !!! In sfarsit cineva care face paste umplute in casa. :) Te pup cu mare drag. Unde trebuia sa te votez? Ia sa vad. :)
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  2. Ahaaa, like si comment. Te pup, scumpa ! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult Ana! De mult imi propun sa fac tortellini dupa reteta ta, sper sa si reusesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa fi fost tare buni, musai sa ii incerc si eu :*
    Iti tinem pumnii, ca doar vrem sa te intorci de acolo cu retete delicioase!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce aspect rafinat :) O sa le incerc si eu in weekend pt ca am niste invitati mai deosebiti si nu prea stiam cu ce sa-i surprind. Sper sa castigi. you're the best ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Yummmmmy!Mah, tu esti cumva si fotograf sub acoperire? :)
    Arata senzational si sunt convinsa ca sunt foarte buni!

    Baftaaaaaa! Tinem pumnii stransi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmmm ce buni sunt! Adevarul e ca pastele facute in casa sunt un deliciu. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu-s fan fructe de mare insa "imi ploua in gura" cand ma uit la postarea asta :X

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum stiu ce o sa fac cu noua mea masina de paste :D

    RăspundețiȘtergere
  10. mi s-a facut pofta de paste de casa. n-am mai facut de mult...imi place reteta :). succes!

    RăspundețiȘtergere
  11. Lavi mult succes!!! cu reteta asta cred ca o sa ai nevoie de mine sa iti inchid calculatorul..tu cred ca vei fugi spre aeroport :P semnat PUSSSSS,,

    RăspundețiȘtergere
  12. Incredibil, iar am fugit inainte sa gust o minunatie de-a ta!!Enjoy!:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata incredibil de apetisant! Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  14. Delicios! Mult succes! Raluca

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata foarte bine, succes! spune-ne, te rog, cu Marsala ai venit de pe "afara" sau l-ai gasit si pe la noi?

    RăspundețiȘtergere
  16. sabisigump, ma bucur!
    crisdunne, l-am adus din Sicilia. S-ar putea sa fie si la noi dar nu stiu din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  17. Delicios! As face o descriere macroscopica mai elaborata, dar cand vine vorba de specialitatile preparate de tine - imi pierd complet mintile! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Georgiana Bedivan12 ianuarie 2012 la 22:57

    Arata minunat!:) Te pup si mult succes;)

    RăspundețiȘtergere
  19. arata S.U.P.E.R.B! cred k si gustul e la fel!BAFTA!

    RăspundețiȘtergere
  20. Nuca aia cred ca mi-a facut cu ochiul de buna ce e :D

    RăspundețiȘtergere
  21. De data asta te iert, dar data viitoare nu stiu cum faci dar ma chemi la masa:))Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Arata delicios si sunt convinsa ca si sunt, ca de altfel tot ce am gustat facut de tine!:D

    RăspundețiȘtergere
  23. Arata extraordinar de bine!Multa bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Arata foooooarte bine! Success! Valentina

    RăspundețiȘtergere
  25. genial , o combinatie de gusturi ca o calatorie

    RăspundețiȘtergere
  26. cred ca sunt cea mai in masura sa va spun cat de bun a fost.
    ce sora mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. simt mirosul , cum vine prin televizor ... :D

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua

    Schimb de link gratuit cu site-uri web, care au legatura cu continutul site-ului nostru.

    Schimbul de linkuri este o modalitate inteligenta de a promova afacerea dvs! Atasati la site-ul dumneavoastra informatiile urmatoare in sectiunea Parteneri sau Blogroll:
    Titlu: Retete Mancare
    Descriere: Retete mancare culinare gustoase si usor de preparat
    Link: http://www.retete-mancare.com/

    De asemenea vom publica in site-ul nostru link catre site-ul Dvs cu informatiile furnizate de Dvs.

    Asteptam raspunsul la propunerea noastra pentru a putea finaliza colaborarea.

    Cu stima
    Costache Denisa
    Project Manager - Retete Mancare
    *sotul e bucatarul :)
    _____________________________
    YM: retete.mancare
    http://www.retete-mancare.com/

    RăspundețiȘtergere
  29. Arata genial!!! Imi cam ploua in gura!Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  30. Yummy! Arata foarte bine si cu siguranta are un gust super bun! Felcitari pentru reteta si pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  31. Bafta, sper sa castigi, am vazut si celelalte retete care concureaza dar asta e my personal favourite! Nu stiu daca din cauza ca sunt mare mancacioasa de fructe de mare si de creveti in special, dar votul meu merge catre tine! succes! As fi vrut sa iti las un comentariu de ceva vreme dar nu reusesc sa ma loghez cu contul de wordpress...

    RăspundețiȘtergere
  32. Opera de arta.
    Pacat ca nu se transmit si aromele prin monitoare.
    Fabulos!

    RăspundețiȘtergere
  33. Arata minunat:) sunt sigura ca este delicios. Mult succesc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  34. Arata bestial .... cat despre gust si miros nici nu vreau sa ma gandesc cat sunt de apetisante! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  35. Cu siguranta o sa incerc aceasta reteta.Arata super.Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  36. succes in TOT ceea ce faci! MMU

    RăspundețiȘtergere
  37. Arata atat de delicios incat trebuie sa o prepar!

    RăspundețiȘtergere
  38. Merita sa castigi! Bafta! Toate retetele pe care le ai arata excelent. Te urmaresc demult!

    RăspundețiȘtergere
  39. arata bestial ca in restaurantele cele mai fitzoase sigur esti castigatoare

    :) u are the best!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Euforie culinara... Ce sa mai zic ....

    RăspundețiȘtergere
  41. mult succes! ( daca nu e prea tarziu)

    RăspundețiȘtergere
  42. MULTA BAFTA !LAVINIA SIMION

    RăspundețiȘtergere
  43. Arata bestial! Sper sa castigi....multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  44. Bafta! Iti urmaresc des blogul

    RăspundețiȘtergere
  45. arata foarte bine, succes!

    RăspundețiȘtergere
  46. Ce bine arataa =p~. Bafta:*

    RăspundețiȘtergere
  47. mmmmm ce pofta mi-ai facut! =p~
    arata foarte bine! :D

    RăspundețiȘtergere
  48. iamii,iamiii....vreau si eu :))...like

    RăspundețiȘtergere
  49. BINEEEEE!:P
    Maine stiti ce mancati...:)

    RăspundețiȘtergere
  50. Suna foarte bine, dar nu stiu ce e marsala?

    RăspundețiȘtergere
  51. Good post! We will be linking to this particularly great content on our site.
    Keep up the good writing.

    Also visit my website diet plans

    RăspundețiȘtergere