Va povesteam zilele trecute pe Facebook cum ca trebuie sa scot din cuptor 150 de macaronsi, respectiv 300 de jumatati. Ceea ce am si facut, asta fara sa ii numar pe cei inca 100 care nu au trecut testul controlului de calitate (sau ar trebui oare sa zic de frumusete?). Daca va intrebati ce minte diabolica a stat in spatele acestui maraton, ei bine wonder no more. Asa cum se intampla de obicei totul a pornit la initiativa Roxanei care m-a provocat sa gatesc 150 de mini-chestii de mancat, bite-size asa, pentru Noaptea Agentiilor. Iar eu, Batman, Batman, m-am dat rotunda ca fac macaronsi. Bai nene si mult am mai suferit. Toata operatiunea a durat luni de pe la 17 pana pe la 2 a.m., cu o repriza de prelungiri marti de la 4 la 6. Nu vreti sa stiti cum arata bucataria mea cand s-a terminat totul si de asemenea nu vreau sa va povestesc cate jumatati ratate a mancat Papu.
Dar, vorba cantecului, totul e bine cand se termina cu bine. Ai' mai frumosi dintre macaronsi au ajuns la destinatie si au fost devorati fara mila de participantii la petrecerea pasionala organizata de Golin Harris. Iar pe masa au stat cu mandrie langa mini-quicheurile lui Andie, tartele Catalinei, chouxurile Andreei (recunoasteti vreun pattern aici?:D), fursecurile lui Mihai si cookiesurile surorilor.
Din pacate, dupa un travaliu atat de prelungit n-am mai avut energia necesara sa ii mai trag si in poza, asa ca va las cu astea doua, singurele existente, made by Andie. Daca n-aveti de lucru si vreti sa va faceti gasiti reteta aici. Va las in schimb variantele de crema, ca poate vreti sa mai variati.
Varianta 1: macarons roz cu crema de afine si mascarpone = cea mai simpla. Amestecati o cutie de mascarpone cu cateva linguri generoase de dulceata de afine de calitate.
Varianta 2: macarons galbeni cu lemon curd = intr-un bol incapator amestecati 3 galbenusuri (don't worry, va raman destule de la macarons) cu 1/2 cup zahar pana devin spumoase. Adaugati sucul si coaja de la 2 lamai mari si asezati apoi castronul deasupra unui vas cu apa care fierbe usor, astfel incat fundul castronului sa nu atinga apa (bain-marie). Amestecati continuu pana cand se ingroasa si acopera dosul lingurii. Dureaza intre 7 si 10 minute. Dati castronul la o parte si incorporati 50 g de unt, taiat in bucatele mici, cate o bucatica o data. Lasati sa se raceasca inainte de folosire.
Varianta 3: macarons verzi cu matcha = incalziti 100 ml de smantana dulce apoi amestecati in ea o lingurita de matcha. Turnati smanatana peste 200 g de ciocolata alba si lasati sa se topeasca apoi amestecati bine. Lasati sa se raceasca inainte de a folosi.
Varianta 4: macarons de cacao cu crema de cafea = folositi reteta de aici iar pentru crema amestecati 3 galbenusuri cu 1/2 cana zahar si o lingura de amidon pana devin pufoase. Turnati deasupra 250 ml de lapte cald, in care ati dizolvat o lingura de cafea instant si amestecati bine. Puneti totul pe foc si amestecati la foc mic pana se ingroasa. De asemenea, asteptati sa se raceasca inainte sa folositi.
Yours truly, Lavinia
A-haaaaa! Macarons. Vreau si eu! Vreau si eu! Din cei roz si din cei cu cafea. Vreo 250 din fiecare, zic! :-)
RăspundețiȘtergereBai. Nu mai vreau sa aud de macarons facuti de mine. Mai bine zis, macarons ratati facuti de mine. Insist sa cred ca de vina e cuptorul meu pe gaz. Sugerez sa te apuci sa faci transe industriale ca parca prea mi-au placut aia de la party. Sa luam si noi de la cine poate, nu? :)
RăspundețiȘtergereTe pup!