mai 06, 2012

Inghetata usoara de capsune in cuib de bezea

        Usoara atat pentru ca are putine calorii cat si pentru ca se prepara in doi timpi si trei miscari. Slava domnului ca a venit vara si ca am un motiv in plus de a face inghetata (yeah right, de parca mai aveam nevoie de asa ceva). O excursie rapida in piata, sters de praf cartea lui David Lebovitz si am terminat!

 Inghetata de capsune cu iaurt

Ingrediente:
450 g capsune
130 g zahar
2 lingurite extract de vanilie (sau 2 lingurite de votca)
240 g iaurt (Am folosit Oly cu 2% grasime)
1 lingurita suc de lamaie

Preparare:
       Spala si taie capsunele in bucati. Amesteca-le cu zaharul si extractul de vanilie si lasa-le sa stea la temperatura camerei aproximativ o ora pana isi lasa sucul apoi pune-le in frigider sa se raceasca minim 30 de minute. Nu omite alcoolul pentru ca acesta are un rol important in obtinerea unei inghetate cremoase, fara cristale de gheata. Amesteca-le apoi cu iaurtul si sucul de lamaie si zdrobeste-le cu blenderul-stick pana obtii consistenta dorita. Eu le-am lasat mai chunky, pentru ca imi place sa gasesc bucati intregi de capsuna prin inghetata.
       Toarna compozitia in masina de inghetata pornita si las-o pana obtii o consistenta cremoasa apoi transfera totul intr-o caserola si pune la congelator inca jumatate de ora.

 (aici alaturi de inghetata asta pacatoasa de ciocolata facuta la cererea unui pofticios who must not be named)


                                         Bezele cu bucatele de ciocolata 

Ingrediente:
4 albusuri la temperatura camerei
un praf de sare
100 g zahar tos
1/4 lingurita extract de vanilie
35 g zahar pudra
80 g chipsuri de ciocolata


Preparare:
        Incalzeste cuptorul la 100 de grade celsius si tapateaza cu hartie de copt o tava mare. Intr-un vas curat bate olbusurile cu un praf de sare pana devin pufoase si isi pastreaza forma. Adauga zaharul tos, cate o lingura o data. Adauga vanilia si continua sa bati inca 2 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Opreste mixerul, adauga zaharul pudra si incorporeaza-l cu grija cu o spatula de cauciuc. Adauga si bucatelele de ciocolata si incorporeaza-le si pe ele, avand grija sa nu mesteci prea mult. Pe tava tapetata cu hartie de copt formeaza 6 bezele mari, cu cativa cm destanta intre ele. Folosindu-te de o lingura creaza o adancitura pe fiecare dintre ele. Coace-le o ora apoi opreste cuptorul si mai lasa-le inauntru inca pe atat.
        Odata racite serveste-le cu o cupa zdravana de inghetata de capsune deasupra si cu cateva fructe proaspete alaturi. Pentru un desert cu adevarat decadent adauga si o lingura de frisca indulcita. Eu am renuntat la ea de data asta, de dragul colesterolului! :D
Enjoy! Happy summer!
                                                                                                                             Yours truly, Lavinia

3 comentarii:

  1. Ce frumusete de inghetata! Si ideea cu beazeaua e geniala! Bra-vo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavinia draga, ca de obicei intii fotografia aratoasa si apoi o alta reteta gustoasa ! Inghetata este dependenta mea !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pavlova cu inghetata este o minune de desert. Foarte faina idee :)

    RăspundețiȘtergere