iunie 14, 2012

Natural Cuisine-Biscuiti cu amaranth si nuci

     Asa cum se intampla de obicei, si azi sunt pe ultima suta de metri. De ce pe ultima suta de metri? Pai pentru ca Plafar a lansat acum ceva timp un concurs prin care ne provoaca sa gatim sanatos folosind ingredientele din gama lor si sa incarcam reteta pe aplicatia creata special pentru acest scop. Care e miza? Simplu: cei mai originali 30 de bucatari vor fi alesi sa participe la un atelier de gatit raw vegan sustinut de Olivia Steer, a.k.a. Scufita Rawsie pe data de 21 iunie in magazinul Plafar din Dorobanti.
     Va invit asadar sa vedeti mai jos propunerea mea si sa va puneti imaginatia la incercare creand retete proprii. Concursul se termina pe 17 iunie, so hurry up!











Ingrediente:
1 1/2 cana fulgi de ovaz
1/2 cana amaranth
1/4 tsp sare de mare granulata
1/4 cana nuci macadamia
1/4 cana caju
1/4 cana merisoare uscate
2-3 linguri sirop de agave
2 albusuri


















 Preparare:
     Nucile si merisoarele se taie cu cutitul in bucati maricele apoi se amesteca cu fulgii de ovaz, amaranthul si sare. Adaugam deasupra albusurile si siropul de agave si amestecam bine cu ajutorul unei spatule. Va rezulta o compozitie faramicioasa dar care sta totusi stransa atunci cand o luam in mana.
     Folosindu-ne de un scoop pentru inghetata portionam 12 fursecuri pe o tava mare tapetata cu hartie de copt. Aplatizam fursecurile  cu o furculita apoi le dam la cuptorul incins la 175 de grade pentru 15 minute sau pana cand devin aramii.

    Le scoatem si le lasam sa se raceasca bine apoi le savuram cu o cana de lapte cald sau rece. Delicios si sanatos! Ca sa nu mai zic crocant!
 

                                                                       yours truly, always in a hurry, Lavinia

7 comentarii: