Ingrediente:
3 portii, timp de preparare 40 minute
3 piersici40 g migdale fara coaja
30 g zahar
30 g unt sarat
1 strop esenta de migdale
2-3 linguri chipsuri de ciocolata amaruie
3 oua de prepelita
Preparare:
Tin sa mentionez ca am folosit unt sarat si oua de prepelita pentru ca numai din astea aveam in frigider. Puteti inlocui untul cu unt normal plus un praf de sare iar ouale de prepelita cu un ou mic de gaina (desi daca aveti probleme cu colesterolul va sugerez calduros sa reduceti cat mai mult consumul de oua si sa le alegeti pe cele de prepelita). Bun, acum ca am facut si aceste precizari sa va povestesc ce am facut de fapt.Am prajit usor migdalele la cuptor, timp de 2-3 minute iar intre timp am taiat piersicile in jumatate, am scos samburele apoi am scobit un pic cu o lingurita ca sa mai largesc un pic adancitura ramasa.
In vasul inalt al blenderului de mana am batut bine ouale,esenta de migdale, zaharul si untul moale pana am obtinut o crema spumoasa. Am macinat migdalele (nu prea fin) apoi le-am adaugat peste crema, impreuna cu chipsurile de ciocolata si am mai amestecat de doua trei ori cu telul.
Am asezat jumatatile de piersici intr-o tava de muffins (m-am gandit eu ca vor sta mai bine decat pe o tava obisnuita) si le-am umplut cu 2-3 lingurite din compozitia obtinuta (care by the way nu e altceva decat frangipane in care am pus ciocolata pentru o aroma extra).
Tava a mers la cuptor, la 175 de grade pentru 30 de minute. Am mancat apoi 3 jumatati, cu o cupa gigantica de inghetata de lavanda si miere alaturi. It was yumm, desi cred ca ar fi mers si mai bine o inghetata simpla de vanilie!
yours truly, addictive baker,
Lavinia
Follow my blog with Bloglovin
Ce bine arata! Nu am incercat niciodata piersici coapte! Sigur voi incerca, arata delicios!
RăspundețiȘtergereGeniala reteta!!!
RăspundețiȘtergereInteresante retete,dar acum,slaba miscare
RăspundețiȘtergere