Pentru cea mai buna prajitura vegana cu ciocolata aveti nevoie de:
Ingrediente:
pentru 6-8 portii, timp de preparare 35 minute 300 g dovlecel ras fin
250 g faina
200 g zahar
50 g cacao
125 ml ulei (eu am folosit de porumb)
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Preparare:
Rade dovlecelul fin apoi intr-un castron mare amesteca-l cu celelalte ingrediente. Nu e nevoie sa folosesti mixerul, ajuta-te de o lingura sau chiar de propria mana. Va rezulta o compozitie consistenta si lipicioasa. Pune compozitia intr-o tava de chec (eu am una din silicon pe care o folosesc de fiecare data cu succes) si da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. In felul asta vei obtine o prajitura umede, delicioasa. Daca preferi totusi prajiturile mai uscate mai lasa prajitura inca 10 minute la cuptor.Lasa sa se raceasca putin apoi scoate din forma si feliaza. Savureaz-o proaspata!
P.S.-reteta preluata de aici.
yours truly, chocolate lover,
Lavinia
cu siguranta bun!
RăspundețiȘtergereeu am adaugat si o mana de migdale macinate. yum!
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie!
RăspundețiȘtergerehmm, n-am incercat niciodata dovlecel intr-o prajitura. dar imi place. ce gust a avut? fiindca arata tare bine!
RăspundețiȘtergereGeorgina, si eu am vrut sa adaug nuci, dar mi-a fost mult prea lene sa le sparg.
RăspundețiȘtergereAlinutzika, Georgiana, Mihaela-trebuie neaparat sa il incercati. Se face imediat si e umed si delicios si cu gust intens de ciocolata la fel ca un brownie. Daca nu stii nici nu ghicesti ca are dovlecel in compozitie.
RăspundețiȘtergereatunci trece pe lista si va fi testat! :d
RăspundețiȘtergereInteresanta idee.... o sa incerc si eu , poate mai adaug niste nuca si dovleac.
RăspundețiȘtergereAs dori sa intreb legat de tavita de silicon, am vazut intr-un singur loc dar e foarte mica si nu stiu de care tavita ar trebui sa-mi cumpar si eu, n-am experienta, n-am facut niciodata astfel de delicatese pentru ca nici familia mea n-a facut dar eu cum sunt vegana, ar trebui sa incep sa gatesc, as dori sa primesc niste sfaturi legat de tavita, care ar fi mai buna: de silicon (se poate face si paine in ea?) sau teflonata? Nu-mi permit financiar prea multe si pentru mine este foarte important acest lucru, nu pot sa dau banii asa a prostului (pt tavita teflonata trebuie si hartie de copt?) Si inca ceva: gatesc doar pt mine, deci nu-mi trebuie in cantitate mare, ca restul prefera sa consume cele din comert, nu ne permitem sa avem pretentii.
RăspundețiȘtergereSper sa primesc ceva raspuns.
Va multumesc.