noiembrie 29, 2012

Chowder cu creveti si porumb

Retetele rapide sunt preferatele mele. Cred ca v-ati dat seama si singuri de asta, avand in vedere ca toate retetele cu care m-am inscris in competitie Inspiration food marathon se pot realiza in maxim 45 de minute.
    Asa se face ca atunci cand am aflat tema ultimei provocari- Reteta in 30 de minute- am sarit in sus de bucurie. E prea usor, mi-am zis, pentru ca apoi sa stau o vreme pe ganduri, nehotarata intre multitudinea de posibilitati. Am ramas insa la acest chowder consistent si aromat, numai bun intr-o zi de iarna.

Ingrediente
pentru 4 portii, timp de preparare 30 de minute
300 g porumb dulce din conserva
300 g creveti proaspeti
1 litru apa (sau supa de peste gata preparata)
100 g carnati picanti, afumati
1 ceapa
2 tije de telina(apio)
1/2 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
2 lingurite paprika afumata
2 linguri faina
1 cartof mare, fainos
125 ml smantana dulce pentru gatit
1 lingurita cimbru uscat
sare, piper

Preparare:
1. Intr-o oala incapatoare caleste 2-3 minute carnatii taiati felii. 
2. Elimina excesul de grasime rezultata apoi adauga ceapa, telina si ardeiul gras taiate cubulete. Caleste la foc mic timp de 7-8 minute.
3. Adauga apoi paprika afumata, usturoiul si cimbrul si mai lasa pe foc un minut.
4. Presara deasupra faina si mai gateste pentru inca 2 minute.
5. Adauga apa, porumbul dulce si cartoful taiat cuburi mici si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute.
6. Intre timp curata crevetii de carapace si de intestinul de pe spate. Adauga-i in supa impreuna cu smantana si mai lasa totul pe foc pentru inca 2-3 minute.
7. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si serveste fierbinte.
Asta a fost! Primul maraton din viata mea a luat sfarsit! Va multumesc mult pentru sprijin si va invit sa dati LIKE fotografiilor reprezentatize pentru retetele inscrise in concurs. Le gasiti grupate in folderul concursuri de pe pagina de Facebook sau cel mai simplu dand click aici.

4 comentarii: