De o vreme incoace am facut o pasiune pentru chiftelute. De vita, de pui sau de peste, toate mi se par delicioase si foarte usor de preparat. Daca mai adaugi si pregatirea la cuptor, fara pic de grasime e clar ca nu ai cum sa nu le iubesti.
Chiftelutele astea au fost o surpriza placuta tocmai datorita sosului dulce-lipicios care le imbraca si care contine un ingredient inedit: cafeaua!
Ingrediente:
4 portii, timp de preparare 25 de minute
500 g carne de vita tocata
1 ou mare
3-4 linguri pesmet
1 ceapa mica tocata fin
1 catel de usturoi tocat fin
o mana de patrunjel verde tocat
1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
sare, piper
1 ceasca de cafea tare
2 linguri zahar brun
3 linguri sos chinezesc dulce iute(eu l-am folosit cu succes pe cel de la Lidl)
Preparare:
Pentru chiftelute amestecam bine toate ingredientele in afara de cafea, zahar si sosul chinezesc. Bineinteles ca inainte de asta tocam marunt ceapa, usturoiul si patrunjelul. Formam chiftelute un pic mai mici decat un ou de gaina si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
Pentru glazura amestecam cafeaua cu zaharul si sosul dulce-iute intr-un ibric si fierbem la foc mic cateva minute pana se ingroasa si devine lipicios.
Cand chiftelutele sunt gata le ungem cu glazura si le servim. Sunt delicioase!
Arata grozav sosul de cafea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! Pe deasupra e si gustos!:D
RăspundețiȘtergere