ianuarie 18, 2013

Peanut butter blondies

     Stiu ca am inceput anul in forta, cu salate si alimente sanatoase dar pofta de dulce nu se lasa dusa asa cu una cu doua. Apropo de alimente sanatoase, daca cititi articolul asta o sa va apuce durerea de cap cum m-a apucat si pe mine. Pai noi ce naiba mai mancam?
     In fine, sa revenim la dulcegariile noastre. Am profitat de o zi libera si de cheful de gatit pe care mi l-a dat vremea urata de afara si am facut minunile astea. Povestea incepe de fapt cu cateva zile inainte cand am incercat sa reproduc celebrele peanut butter cups. Am mancat varianta originala o singura data si jur ca m-am indragostit. Acum am un motiv in plus sa-mi doresc sa ajung in America!
      Cum spuneam, am facut peanut butter cups si desi am fost multumita de rezultat parca tot nu aveau gustul pe care mi-l aminteam. Asa ca dupa ce am mancat jumatate dintre ele (cu ajutor of course) m-am hotarat ca pe cele ramase sa le folosesc intr-un fel de negresa albinoasa cu extra unt de arahide. SO:

Pentru peanut butter cups (10 bucati, timp de preparare 15 minute)
Ingrediente:
200g ciococlata de buna calitate(eu am folosit cipsuri de ciocolata Callebaut mild)
1/2 borcan unt de arahide
2-3 linguri zahar pudra
Preparare:
     Am topit ciocolata apoi am pus cate o lingurita in niste mini-forme de muffins de silicon. Am amestecat untul de arahide cu zaharul pudra apoi am adaugat cate o lingurita din compozitie in fiecare forma. Am turnat restul de ciocolata deasupra, pana s-au umplut formele si am dat la frigider sa se intareasca.
 Peanut butter blondie(16 bucati, timp de preparare 30 minute)
Ingrediente:
100 g unt
1/2 borcan unt de arahide
2 oua
1 cana si jumatate de zahar
1 lingura de melasa
1 lingurita extract de vanilie
2 cani si jumatate de faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
Preparare:
     Intr-un vas inalt am amestecat zaharul cu melasa, untul si untul de arahide pana a devenit cremos. Eu m-am folosit de o spatula de silicon dar puteti folosi si mixerul daca nu aveti chef sa faceti muschi. Am adaugat apoi ouale si le-am incorporat bine, apoi vanilia. Am amestecat faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un castron si am adaugat in 2-3 etape peste amestecul anterior. Am obtinut o compozitie groasa pe care am turnat-o intr-o forma patrata tapetata cu hartie de copt. Deasupra am infipt sferturi de peanut butter cups si am dat la cuptorul incins la 175 de grade pentru 20 de minute.
      Asa am obtinut o prajitura moale si delicioasa, numai buna de savurat langa o cafea la micul dejun.

2 comentarii:

  1. m-am indragostit de prajitura asta dar si de peanut butter cups - arata exact cum trebuie! De gust nu stiu ce sa zic...pentru ca nu se stie ce ingrediente (nesanatoase) se mai pun in ele. Asadar felicitari pentru ele si pentru prajiturica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Paula! Ai dreptate cu peanut butter cups!

    RăspundețiȘtergere