iunie 08, 2013

Salata de cartofi noi cu sos tartar

     Azi, o reteta numai buna pentru o masa in familie, care poate fi servita ca atare sau langa o friptura. Eu am mancat-o goala ca sa ma bucur de toate aromele si texturile.

 Ingrediente:
pentru 2 persoane, timp de preparare 30 minute, usor
500 g cartofi noi mici
2 linguri maioneza de casa(facuta din 1 ou, suc de lamaie, 300 ml ulei, 1 lingurita mustar, un praf de sare)
3 linguri iaurt Oly 2% probiotic
4-5 castraveti murati in otet
3 linguri de capere
1 ceapa verde
1 lingura de tarhon proaspat tocat
2 oua fierte
Preparare:
    Spalam bine cartofii, ii taiem in jumatate sau sferturi pe cei mari si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 25-30 de minute pana ce furculita intra usor in ei dar sunt inca intregi.
    Intre timp ne ocupam de maioneza. In paharul inalt al blenderului punem uleiul apoi spargem un ou, avand grija ca galbenusul sa ramana intact. Adaugam sucul de lamaie, mustarul si sarea apoi prindem galbenusul in lama mixerului si mixam. In 30 de secunde vom avea cea mai densa si gustoasa maioneza din care pastram 3 linguri iar restul pastram intr-un borcan la frigider pentru alte utilizari.
    Dupa ce cartofii s-au fiert ii scurgem bine si ii lasam sa se raceasca. Amestecam maioneza cu iaurtul apoi adaugam caperele, castravetele,ceapa, ouale  si tarhonul taiate marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam cartofii cu sosul, dam la rece cel putin o ora apoi servim.
Have a great weekend!

                                                                                                          yours truly, potato lover,
                                                                                                                               Lavinia

5 comentarii: