martie 26, 2011

Briose pufoase cu scortisoara

Ne pregatim de un mic dejun cu muffins cu scortisoara si gem si lapte cu cacao iar apoi toceala intensiva. Nu suna prea bine a doua parte, stiu, dar din cand in cand mai facem si ce trebuie nu numai ce ne place. Pe principiul things i do for love :P.
muf1Iar pe dupa-amiaza, daca da Domnul si vecinul nostru de la doi se hotaraste sa scoata iar gratarul in fata blocului (este impersonarea fidela a ghertoiului de bloc) am de gand sa il rog sa imi friga si mie vreo 4 cotlete ce stau la marinat de aseara.:D
muf2Gata, va las ca mi se raceste cafeaua!
Ingrediente:
3/4 cup zahar
1 ou
1 1/2 cup faina
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita nucsoara
1/4 cup ulei
3/4 cup lapte
1 lingura esenta de vanilie
3 linguri zahar plus o lingurita scortisoara pentru decorat
Preparare:
mufCat timp cuptorul se incinge la 170 de grade amestecam bine oul cu zaharul. Eu am folosit un tel pentru etapa asta pentru ca nu am avut chef sa mai intind mixerul. In alt castron amestecam faina, sarea, praful de copt si nucsoara. Adaugam acest mix peste ou si zahar, amestecam bine, apoi turnam laptele si uleiul continuand sa amestecam bine cu telul pana se amogenizeaza. Vom obtine o compozitie un pic mai groasa decat cea de clatite. Tunam compozitia in forma de muffins, avand gija sa nu le umplem decat pe 2/3 pentru ca altfel vor da pe dinafara in timpul coptului, asa cum mi s-a intamplat si mie cu una dintre ele.
muf3Dam la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand sunt brun aurii si o scobitoare intradusa in mijloc iese curata. Calde fiind le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara si le devoram.
DSC_0454

14 comentarii:

  1. Multumesc mult Irina! Eu abia mi-am cumparat un dslr si inca nu stiu ce fac toate butoanele, mai am multe de invatat iar incurajarile imi prind tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,imi place tare mult blogul tau ! :) Si briosele, si formele de briose... :) Bravo ! :) Cat despre aparat, eu il am de asta vara si abia acum am inceput sa fiu cat de cat multumita de pozele pe care le fac...si mi-am schimbat si obiectivul...Trebuie neaparat sa citesti carticica aparatului si sa incerci fiecare chestie invatata,ca sa nu o uiti. Eu asa am inceput sa ma descurc.Faceam cu dslr-ul poze mai urate decat cu compacta dinainte la inceput. :)) Toate in ceata si strambe.Si neaparat un trepied...schimba mult calitatea pozelor. Felicitari pt blog,pupici ! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumes Ana Maria pentru incurajari, sper sa invat cat mai multe cu timpul. Mi-am luat si trepied, acum urmeaza un blit si un obiectiv de portrete(sper). Totul e sa imi fac timp sa citesc si sa incerc cat mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Le-am facut si eu acum 2 zile si au fost absolut geniale. eu le-am modificat putin si am pus in compozitie scortisoara si ceva fulgi de ciocolata. Multumesc mult pentru reteta. este namaipomenita. Geanina

    RăspundețiȘtergere
  5. Geanina, ma bucur ca ti-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. am descoperit de curand blogul tau si sunt fascinata sa aflu ca ai atatea calitati.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. unde se gasesc formele asta frumoase si colorate? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Anonim-Eu am luat formele de la Cora insa am vazut si la Kitchen shop in Afi Cotroceni, mult mai scumpe ce-i drept.

    RăspundețiȘtergere
  9. cu scortisoara? vin si eu la o briosa daca mai faci :) e tare buna scortisoara si langa carnita, ca la greci

    RăspundețiȘtergere
  10. Si mie imi place scortisoara, deci sigur mai fac!:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna. Am si eu o intrebare. Cat inseamna "cup"? :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt MINUNAAATEEE!!! Am facut si eu si am adaugat in compozitie fructe confiate(smochine si coacaze negre), nuca si portocala. Un deliciu...Multumesc pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere