martie 18, 2012

Quesadilla picanta de pui cu salata de fasole neagra si porumb

A trecut asa de mult timp de cand am gatit minunatia asta ca nici nu mai stiu ce am pus in ea. Tot ce imi amintesc e ca era o dupa amiaza rece de februarie si ca in drumul spre casa am facut un scurt ocol pana la Mega Image sa ca mai cumpar vreo doua-trei chestii pe care nu le aveam deja. 20 de minute mai tarziu aveam in fata un pranz delicios si colorat, pe care daca ma gandesc bine l-as putea pune acum intr-un cos si servi undeva, in aer liber. Happy spring sunday, everybody! Am fugit in parc, cu burta la soare!
Ingrediente pentru salata(4 portii):
1 cutie fasole rosie
1 cutie porumb
o legatura ceapa verde
10-12 rosii cherry
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
1 ardei iute
3 linguri otet de vin rosu
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
1/2 lingurita chimion macinat
sare, piper, patrunjel verde tocat
Preparare:
Pai nu-i nici o filosofie! Se scurg fasolea si porumbul si se clatesc apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp se toaca marunt ceapa, ardeiul, rosiile cherry si patrunjelul (daca va place puneti coriandru verde). Se amesteca apoi toate ingradientele si se toarna deasupra dressingul obtinut prin agitarea intr-un borcan (sau mai elevat emulsionarea :D) uleiului, otetului, sucului de lamaie si condimentelor. Se amesteca bine si se lasa la frigider sa se imprieteneasca.
Ingrediente pentru quesadilla(4 portii):
8 foi de tortilla
200 g cascaval usor iute (cheddar sau orice altceva va place)
1 piept de pui generos
1 cutie fasole rosie
1 cutie rosii cuburi in bulion
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
2 catei de usturoi
o lingura ulei de masline
1 lingurita pudra de chili
1 lingura chimion maruntit
1 lingura suc de lamaie
sare cu aroma de fum (sau paprika afumata)
Preparare:
Intr-o tigaie incapatoare incalziti uleiul de masline. Adaugati usturoiul tocat marunt si condimentele si lasati un minut sa se aromeze usturoiul. Adaugati deasupra puiul tocat cuburi mici si lasati la prajit 3-4 minute, amestecand si intorcandu-l pe toate partile. Turnati deasupra rosiile, fasolea si ardeiul simai lasati cateva minute sa scada sosul. La sfarsit stropiti cu sucul de lamaie pentru un strop de aciditate si gata umplutura.
Intr-o tigaia pentru clatite puneti o foaie de tortilla apoi doua-trei linguri generoase de umplutura si o mana de cascaval ras. Acoperiti cu cealalta foaie si lasati un minut pe fiecare foaie. Intoarceti cu grija. Taiati in triunghiuri si serviti fierbinte, alaturi de salata.
 Pofta buna!

3 comentarii:

  1. salata ca salata,dar bolul e si el super! De la Zara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere