februarie 05, 2011

Weekend brunch

V-am mai spus ce mult imi plac diminetile de sambata, in care ma trezesc tarziu si fac un mic dejun special, pentru care nu as fi avut timp in cursul saptamanii? Brunch-ul asta de sambata e momentul meu preferat din saptamana, in care imi savurez cafeaua ascultand muzica buna pe Guerrilla si care imi da energie pentru curatenia generala, cumparaturi si celelalta lucruri de ganul asta care se intampla in weekend.
Alaturi de cafeaua de azi(inghetata!) am avut mufin frittata delicioase.
frittata
Ingrediente:
2 oua
4-5 rosii cherry
2 frunze de busuioc
un strop de ulei de masline
cateva bucatele de bacon
o mana de parmezan si cheddar rase
Preparare:
Pentru inceput am taiat rosiile cubulete, le-am amestecat cu putin ulei de masline si cu bucuiocul rupt marunt si le-am dat la cuptor pana am pregatit celelalte ingredinete ca sa se inmoaie un pic si sa se aromeze. Am tocat baconul cubulete mici si l-am prajit in tigaie, am ras branzeturile si am batut bine cele doua oua. Am pus apoi in cele mai frumoase forme de silicon un strat de rosii, apoi baconul si la sfarsit am turnat ouale amestecate cu branza. Am dat la cuptor 10 minute la 200 de grade.intre timp am facut un fresh de portocale (adica am deschis cutia si am turnat in pahar :D) si am intins putin pesto rosu pe o felie de paine greceasca cu susan, foarte buna, pe care o cumparase Sorin de la Belforno. Am mancat bun si acum ma apuc de curatenie, dar nu inainte de a vedea ultimul episod din Grey's Anatomy. Imi doresc un weekend lung! Si voua la fel.

3 comentarii:

  1. Felicitari...poate fresh-ul este facut din portocale data fiitoare ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Yumm - si eu sunt la fel cu sambata dimineata! Imi plac hartiile pt muffins - de unde sunt?

    RăspundețiȘtergere
  3. Hartiile sunt cadou de la o prietena.Le-a luat din Germania din pacate.

    RăspundețiȘtergere