iulie 28, 2011

Macarons

...again.
 Pentru ca aplicam cu inversunare principul "tara arde si baba se piaptana" si pentru ca am vrut sa-mi dovedesc ca primele doua incercari reusite nu au fost intamplatoare. Si nu au fost.
Iar de data asta au iesit chiar si mai buni!
 Ingrediente:
50 g faina de migdale
110 g zahar pudra
15 g cacao
2 albusuri
65 g zahar tos
Preparare:
Amestecam faina de migdale cu zaharul pudra si cacaoa. Cernem pentru a ne asigura ca amestecul e fin si omogen. Batem spuma albusurile cu zaharul pana obtinem o bezea tare dar nu foarte uscata. Adaugam albusul peste amestecul uscat, intrei transe. La sfarsit compozitia trebuie sa curga asemani unei panglici. Formam macarons cu ajutorul unui pos si lasam 15 minute la temperatura camerei sa se usuce la suprafata. Dam la cuptorul incins la 150 de grade pentru 14 minute. Le scoatem si le lasam sa se raceasca.
V-am ametit cu explicatiile cred. Mai pine cititi postarea asta ca sa va lamuriti ce si cum.
Eu m-am jucat putin si am facut doua dimensiuni de macarons, unele mici, clasice, iar altele uriase. Apoi m-am gandit sa fac si doua creme diferite:
Crema 1:unt de arahide
125 g unt de arahide usor sarat
70 g zahar pudra
25 g unt moale
25 g smantana dulce
Am amestecat bine toate ingredientele apoi am pus cate o lingurita pe cate un macarons si am lipit cu un altul. Am facut doar jumatate din aceasta compozitie.
Crema 2:ciocolata si migdale
40 gciocolata neagra
30 g smantana dulce
10 g unt
20 g migdale tacate marunt
Am incalzit smantana dulce apoi am turnat-o peste ciocolata rupta bucatele. Am amestecat pana s-a topit ciocolata apoi am adaugat untul si bucatelele de migdale. Am amestecat bine si am pus la frigider pana s-a intarit usor.
Am auzit ca sunt si mai buni a doua zi. Vom vedea!

15 comentarii:

  1. Arata foarte bine!!!... Ador deliciile cu ciocolata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata, si cat de buni sunt! stiu ca si eu doar ce am facut :) again! incearca si cu crema de zmeura pentru macarons de ciocolata, se potrivesc asa de bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna idee cu crema de zmeura, voi incerca data viitoare!
    Ma bucur ca va plac, si mie mi se par foarte frumosi, doar sunt ai mei, na!

    RăspundețiȘtergere
  4. faina de migdale o gasesti in comert sau ti-o faci singura?

    RăspundețiȘtergere
  5. Paula, mi-am facut singura faina de migdale, mi se pare cam cel mai migalos pas al retetei. Din pacate nu am gasit de cumparat decat mai demult la Kaufland si era destul de grunjoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce pofta imi faci...si eu sunt la dieta ! :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata minunat!! fine, cochete, ciocolatoase.. hmm ce poate fi mai bun? love it. Eu as vrea sa cumpar faina.. mi se pare tare migaloasa treaba cu facutul ei ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravos, dom'le!
    E greu cu macarons astea, dar vad ca nu te-au dovedit ele pe tine, ci as putea zice ca tocmai invers :)
    Si ma gandesc acum ca am in camara DOUA KILE de faina de migdale, plus vreo 6-7 albusuri la congelator. Uat tu du, uat tu du?

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc! Pai daca ai deja faina de migdale as zice ca e chiar simpla treaba. Ce mai astepti, go for it! P.S.-ale cu crema da peanut butter sunt to die for

    RăspundețiȘtergere
  10. cate minunatii stii sa faci!!!!cum de nu esti mai grasuta?! Cum faci faina de migdale?

    RăspundețiȘtergere
  11. :)). si eu ma mir ca nu sunt mai grasuta, cred ca am noroc. So oricum imi place mai mult sa gatesc decat sa mananc asa ca de obicei impart ce gatesc cu prietenii. Despre faina de migdale am scris mai multe aici http://bucatarsubacoperire.blogspot.com/2011/01/cum-am-facut-macarons.html.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara, Lavinia.
    Te invit cu mare drag la provocarea lunii august pe care-o voi gazdui.
    Daca-ti face placere,eu te astept cu mare drag :)
    http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/provocarea-lunii-august-dulce-romanie.html#comments

    ps. Perfect macarons. Bravo, mie nu mi-au iesit :D.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna si eu doresc sa fac macarons..si am facut faina din fulgi de migdale dar problema e ca nu e kiar faina...am bagat fulgii de migdala in blender si apoi i-am bagat in rasnita de cafea..apoi am amestecat cu zaharul pudra si i-am dat prin sita dar trebuia sa frec si sa presez cu dosul unei linguri era mai degraba un fel de pasta deci nu pot sa spun ca am cernut cum cern de obicei faina de grau de ex.oare o pot folosi cu succes la macarons?

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Raluca. Cand macini migdalele in masina de cafea exista riscul de a se transforma in pasta, adica un fel de mertipan asa. Eu de obicei adaug doua trei longuri de migdale si una doua de zahar pudra si le macin impreuna pentru am impiedica chestia asta. De asemenea incerc sa le macin cat mai putin. Daca ai reusit totusi sa cerni compozitia eu iti sugerez sa o amesteci cu zaharul pudra si sa o lasi undeva la uscat, pe un servet de hartie sau o foaie de copt. Sper sa reusesti

    RăspundețiȘtergere