mai 03, 2012

Zi de vara pana-n seara

...sau cum sa te bucuri la maxim de o zi libera, in 12 pasi simpli.
Pofteam la ziua asta de cateva luni, dar adevarul e ca nici in scenariile mele cele mai fanteziste nu avea cum sa iasa atat de bine. Scenariul e simplu:
1. Ia cu tine jumatatea mai buna si doi prieteni buni. Urcati-va in masina dimineata la ora 8 si plecati din Bucuresti spre Valea Prahovei.
 2. Opriti-va la Sinaia pentru un mic dejun si o cafea delicioasa la KUIB. Urmati indicatorul cu casa memoriala George Enescu ca sa ajungeti pana aici. Noi am fost atat de absorbiti de cat de bine arata locul asta si privelistea incat am uitat sa facem fotografii.
3. Urcati-va din nou in masina si mergeti pana in Poiana Brasov. Plimbati-va un pic si bucurati-va de verdeata si de racoare. Asezati-va la o terasa umbroasa si mancati un mic sau o frigaruie. Racoriti-va cu o bere, doar sunteti in vacanta.
 4. Reluati drumul pana la Rasnov. Lasati masina in parcare apoi luati tractorasul pana sus, la cetate. Admirati in voie peisajul, catarati-va printre ruine si faceti poze.
 Odihniti-va pe o banca la umbra si trageti cu arcul dacava simtiti in stare.
 5. Intoarceti-va la masina apoi mergeti pana in Brasov. Parcati undeva aproape de centru, platiti parcarea (cautati aparatul care functioneaza cu fise) apoi luati incet la pas centrul vechi al orasului.
 6. Mancati o inghetata.
7. Admirati de aproape Biserica Neagra.
8. Intrati si pe Strada Sforii, cea mai ingusta strada din Brasov
 9. Odihniti-va pe o banca langa fantana.
 10. Mergeti la Bistro de l'Arte si mancati o supa delicioasa de ceapa sau una racoritoare si aromata de rosii. Mai beti o bere. La felul doi impartiti o portie de muschi de porc cu piure de cartofi cu vanilie (e delicioasa combinatia) sau niste creveti cu sos de sofran. daca preferati pastele cele cu somon nu sunt o alegere deloc rea. Mai beti o bere.
 11. Mergeti pe jos pana in centru si mancati o prajitura pe terasa la Vatra Ardealului.
 12. Recuperati-va masina si intoarceti-va in Bucuresti. Dormiti 12 ore. Planuiti urmatoare escapada de genul asta!
                                                                                                               Yours truly, Lavinia

2 comentarii:

  1. ciresele frumusele ;)
    foarte frumos exit ati avut! O seara minunata draga mea! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. In spatele bunului gust de la Kuib si Piatra Soimului, se afla o minunata, deosebita si extrem de armonioasa, familie. Au trei copii frumosi si in tot cee ce fac, pun suflet. De aceea la KUIB, nu poti sa te simti altfel, decat ca intr-un cuib.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere