februarie 14, 2011

Cinnamon Popovers

DSC_0355Am aflat de prajiturelele astea de la prietenii mei Mada si Pop (Pop-overs, v-ati prins?:D) weekendul trecut la berea traditionala cu gasca, moment in care toata lumea se lauda cu ce a mai gatit/ mancat. Am cautat imediat reteta si am pus-o bine la bookmarks si azi, dupa o saptamana incarcata cu Mississippi mud pie, Apple pie si Pavlova (care nu au mai ajuns pe blog pentru ca au fost mancate in nestire), am zis sa le dau o sansa.
Ingrediente:
1 cup faina (reteta e preluata de la americani bineinteles, am masurat cu noua mea cana gradata de la Auchan)
1/4 lingurita sare
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1 cup lapte integral
3 oua mari
o lingura de unt topit
Preparare:
Se amesteca ingredientele uscate separat si cele umede (lapte, oua , unt) de asemenea.Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca cu un tel, astfel incat sa se inglobeze.Nu exagerati totusi cu amestecatul, nu e nici o problema daca raman bucatele mici de faina, cu cat amestecati mai putin cu atat se vor umfla prea tare. Se umplu forme de muffin pana la jumatate si se dau la cuptorul incins la 230 de grade pentru 20 de minute, apoi se reduce focul la 170 de grade si se mai lasa inca 15 minute.
DSC_0360Mie mi-au iesit niste monstruozitati grase si umflate, crocante pe dinafara si goale pe dinauntru, numai bune de mancat cu Nutella si cu un pahar de lapte rece.Am folosit formele de silicon si asta a contribuit la uratirea lor (am observat eu ca toate muffinsurile facute in formele astea au fost mai urate), dar asta nu m-a impiedicat sa le mananc. Muhaha!!
DSC_0369Gata cu distractia! Ma intorc la invatat!

3 comentarii:

  1. Fotografiile sunt superbe!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Ma straduiesc dar mai am multe de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am referit la originalitate. Lumina, claritatea etc, astea se învață fără cărți, dar în timp. În schimb..originalitatea nu se învață. Succes!

    RăspundețiȘtergere