februarie 07, 2011

Ginger garlic pork

Din seria condimente uitate prin dulap am facut zilele trecute aceasta reteta pe baza de porc, carna care apare foarte rar in meniul nostru dar care este cu atat mai apreciata in consecinta. Am luat un muschiulet de porc si taitei de orez de la Mega Image, am scos din frigider tot ce mi s-a parut mie ca s-ar potrivi si am incins wokul.
DSC_0090
Ingrediente:
300 g muschi de porc
1/2 ardei gras rosu
1 ardei iute verde
o lingura ghimbir ras
3-4 catei de usturoi tocati marunt
o lingura sos de peste
2 linguri sos de soia
o lingura sos de ardei iute
o lingurita piper Sichuan zdrobit in mojar
2 linguri de ulei
Preparare:
Am incins in wok uleiul si am adaugat ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute. Le-am lasat pe foc un minut, sa se elebereze aromele, apoi am adaugat carnea si am fript-o si pe ea la foc iute. Cateva minute mai tarziu ardeiul a avut parte de acelasi tratament iar la sfarsit le-am acoperit pe toate cu sosuri si cu piper aromat. Mergeau si vreo doua cepe verzi taiate bucati dar nu au avut la magazinul de jos si nu am avut chef sa mai caut. Am mancat o portie cu taitei de orez iar Sorin cu Diana s-au batut pe cealalta portie seara pe la ora 2 cand ne-am intors din oras.

3 comentarii:

  1. Oare chiar nu s-ar putea numi "porc cu ghimbir si usturoi"?!. Mi se pare culmea ironiei acest exces de folosire a limbii engleze in chestiuni culinare, stiind cit de prost se maninca in tarile anglo-saxone. Cind spun ca se maninca prost ma refer nu la retetele popularizate de bucatari vedeta, ci la ce gasesti pe mesele oamenilor de rind.

    RăspundețiȘtergere
  2. de unde ai luat ghimbir ras, pleeeeeeease ? am cautat zilele trecute la 3 supermarketuri si n-aveau, vroiam sa fac biscuiti cu ghimbir

    RăspundețiȘtergere
  3. Ghimbirul l-am luat de la Mega Image, e un borcanel la raionul de produse interionale care costa cam 3 lei. Dar poti folosi la fel de bine si ghimbir proaspat ras de tine, e chiar mai aromat!Sper ca nu vine prea tarziu raspunsul si ca iti va fi de folos.

    RăspundețiȘtergere