Le-am cunoscut pe Stefana si pe Ioana, ne-am imprietenit si am savurat o cafea sau un ceai apoi tzushti in bucatarie.
Aici, surpriza: o agitatie de nedescris provicata de prezenta maestrului culinar Ion Samoila (50 de ani chef la Casa Capsa) care prepara vanat (fazan si iepure) pentru cineva foarte norocos. Bineinteles ca am tras cu urechea si am incercat sa fur meserie. Mai mult decat atat, am si gustat din toate preparatele. Eu ca eu, dar sis' se inarmase cu o lingura si gusta din toate, mai ceva ca un critic culinar in exercitiul functiunii. Si cand te gandesti ca eu o luasem acolo pe post de fotograf. Pfff!
M-am apucat intr-un final de treaba si cu ajutorul fetelor am dat gata in no time legumele pentru un minestrone de iarna absolut delicios.
Cat el fierbea linistit pe aragaz am pus in cuptor si prajitura Barozzi, o ciocolatosenie delicioasa fara pic de faina. Somonul in crusta de parmezan a ramas ultimul, pentru ca vroiam sa ajung cu el cald la masa.
Intre timp Ioana a preparat pui cu lapte de cocos si varza de Bruxelles si un sufleu de ricotta cu marmeleda de portocale.
Noi am mai gustat din prajiturile pe care ni le-a recomandat Dragos (delicioase amandoua) si am stat un pic de vorba cu maestrul. Apoi am trimis minunatia de preparare catre restaurant si ne-am dus sa testam roadele muncii noastre.
Toate preparatele au fost foarte bune dar supa minestrone a avut un succes deosebit, de aceea m-am gandit sa va dau si voua reteta, nu de alta, dar e perfecta pentru o zi de iarna.
Ingrediente:
5 linguri ulei de masline
100 g bacon
1 ceapa mare
4 catei de usturoi
1 praz
3 morcovi
2 tulpini de apio
1 pastranac
1cutie fasole rosie
1 cartof
1 litru apa
2 conserve rosii bucati in bulion
1 punga tortelinni cu branza
1 punguta busuioc
2 linguri muguri de pin
50 g parmezan
Preparare:
Intr-o lingura de ulei de masline caleste baconul pana devine auriu. Adauga 2 linguri de ulei, ceapa, usturoiul si prazul si mai caleste cateva minute sa se inmoaie. Adauga morcovul, pastranacul, apio si cartoful si lasa-le 2 minute pe foc. Adauga apoi apa, fasolea rosie si rosiile in bulion. Adauga sare daca e nevoie, adu la punctul de fierbere apoi da focul mai mic si lasa sa fiarba 30-40 de minute pana cartofii sunt patrunsi. Adauga tortelinni si mai lasa sa fiarba 7 minute. Intre timp prepara pesto din busuioc, permezan, muguri de pin, usturoi si ulei de masline. Serveste supa cu pesto si un strop de otet balsamic.
In concluzie, a fost o experienta mai mult decat placuta. Le multumesc Ioanei si Stefanei pentru invitatie si pentru ajutorul din bucatarie iar bucatarilor Belmondo pentru rabdarea cu care ne-au suportat. Puteti citi mai multe despre aceasta intalnire aici si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu