decembrie 16, 2011

Tortilla de patatas

Daca nu mai stiti ce sa mancati la micul dejun (mie mi se intampla frecvent) va recomand reteta asta spaniola, simpla si delicioasa. In esenta e doar o omleta mai rustica si mai satioasa dar va asigur ca merita incercata. Eu am descoperit-o in urma cu 3 ani la Barcelona si nu stiu de ce nu am reprodus-o niciodata pana acum, insa sunt sigura ca de acum inainte va fi o prezenta constanta la brunchul de duminica.
Ingrediente-pentru 2 portii
2 cartofi marisori
1 ceapa
3 oua
2 linguri ulei de masline.
Preparare:
In uleiul de masline calim usor ceapa taiata pestisori, atat cat sa se inmoaie. O scoatem apoi pe o farfurie si adaugam in tigaie cartofii curatati de coaa si taiati rondele de 4-5 mm. Daca mai este nevoie mai adaugati o lingura de ulei. Prajim cartofii la foc mic , intorcandu-i pe aambele parti, pana sunt facuti in proportie de 90% (intampina putina rezistenta cand ii intepam cu furculita). Scoatem cartofii din tigaie, ii amestecam cu ceapa si cu ouale batute apoi rasturnam totul in tigaie (una antiaderenta e perfecta). Lasam tortilla 5-6 minute pe o parte (la foc mediu) apoi asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam tortilla pe aceasta. O intoarcem astfel pe partea cealalta unde o mai lasam inca 5 minute.
 O mancam calda, cu verdeata sau poate chiar cu o lingura de iaurt cremos. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu