Ingrediente-pentru 2 portii
2 cartofi marisori1 ceapa
3 oua
2 linguri ulei de masline.
Preparare:
In uleiul de masline calim usor ceapa taiata pestisori, atat cat sa se inmoaie. O scoatem apoi pe o farfurie si adaugam in tigaie cartofii curatati de coaa si taiati rondele de 4-5 mm. Daca mai este nevoie mai adaugati o lingura de ulei. Prajim cartofii la foc mic , intorcandu-i pe aambele parti, pana sunt facuti in proportie de 90% (intampina putina rezistenta cand ii intepam cu furculita). Scoatem cartofii din tigaie, ii amestecam cu ceapa si cu ouale batute apoi rasturnam totul in tigaie (una antiaderenta e perfecta). Lasam tortilla 5-6 minute pe o parte (la foc mediu) apoi asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam tortilla pe aceasta. O intoarcem astfel pe partea cealalta unde o mai lasam inca 5 minute.O mancam calda, cu verdeata sau poate chiar cu o lingura de iaurt cremos. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu