ianuarie 12, 2011

Brownie banana bread

DSC00906Aseara am avut o pofta incredibila de ceva dulce si din pacate pentru mine am cedat pe la ora 22 si am facut prajitura asta. Partea buna e ca reteta este o combinatie intre banana bread si brownie si am reusit astfel sa mai scap de o parte din calorii inlocuind untul cu o banana facuta piure. A fost delicioasa si ar fi mers excelent cu o cupa de inghetata de vanilie. Noroc ca nu am avut!
Ingrediente:
100 g zahar
125 g ciocolata neagra
o banana mica facuta piure
2 linguri cafea tare
3 oua
o lingurita coaja de portocale rasa fin(data viitoare nu mai pun pentru ca nu prea ma omor dupa combinatia ciocolata portocale)
50 g faina
35 g cacao
o lingurita praf de copt
un pumn de nuci tocate maricel
Preparare:
Am topit zaharul si ciocolata la bain-marie pana s-a format o crema omogena. Am adaugat apoi pe rand banana si ouale amestecand bine cu telul dupa fiecare. Au urmat cafeaua, coaja de portocala si faina amestecata cu cacaua si praful de copt. La sfarsit am pus si nucile si am turnat compozitia in doua forme dreptunghiulare mici de ceramica tapetate cu hartie de copt. Am dat la cuptorul incalzit la 160 grade celsius pentru 25 de minute (mai bine o lasam doar 20 ca sa iasa mai moist). Am mancat cu pofta si cu constiinta incarcata :P.

5 comentarii:

  1. Orice aduce a negresa works for me :D

    RăspundețiȘtergere
  2. nici mie nu-mi place combinatia de ciocolata si portocale, in schimb, ciocolata + banane = love. are mama o reteta de tort de jofra cu banane - to die for. musai am sa fac aceasta brownie-meets-banana-bread recipe:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu aveam in plan o banana-bread, dar asa + ciocolata parca suna si mai bine! Will do :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca v-a placut!Eu una as pune ciocolata si in paine iar despre banane am spus cand aveam vreo 3 ani ca "as manca un pom intreg".

    RăspundețiȘtergere
  5. Am sa incerc si eu. Pare delicios:)Merci pt sugestie. P.S. Esti printre Oamenii mei faini :)Te pup

    RăspundețiȘtergere