decembrie 22, 2011

Crema de branza cu aroma de trufe

Craciunul se apropie cu pasi repezi asa ca zilele astea va voi mai da cateva idei de cadouri pentru cei dragi sau de feluri de mancare potrivite acestei sarbatori.
Noi sarbatorim Craciunul acasa, la Fetesti iar felurile de mancare sunt de obicei cele traditionale: toba,lebar, friptura la cuptor, sarmale. Mi-am propus sa schimbam un pic traditia si sa ne mutam aici in Bucuresti dar din pacate nu putem anul asta. La anul insa am stabilit cu mami ca eu sa fiu gazda si ea musafirul.:D
Pana atunci va dau o reteta usoara-usoara dar foarte buna, recomandarea lui Gordon Ramsay pentru un aperitiv simplu de preparat si mancat inaintea mesei de Craciun.

Ingrediente:
200 g crema de branza (Philadelphia)
3-4 linguri smantana
o mana de chives (sau o legatura de ceapa verde)
o lingurita ulei cu aroma de trufe
sare, piper
Preparare:
Intr-un bol amestecam usor crema de branza cu smantana cat sa obtinem o textura cremoasa. Adaugam deasupra chives taiat fin (merge la fel de bine cu ceapa verde) si condimentam cu putina sare si piper. La sfarsit adaugam o lingurita (nu mai mult, pentru ca are o aroma foarte puternica)  de ulei aromat cu trufe. Servim cu grisine sau in cazul nostru felii de paine de casa proaspata.

Nu o sa va vina sa credeti cat de buna este! Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Hei, acum am descoperit blogul tau...foarte interesante retetele! Yamiiiiiiiii!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...te asteptam in Bucuresti, draga Lavinia !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori minunate Lavinia ! Sa ai parte numai de bucurii. Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere
  4. Aratã super, anul acesta am mers pe traditional românesc de Crãciun:)

    RăspundețiȘtergere