decembrie 11, 2011

Melasa de rodii

Imi plac foarte mult rodiile dar sunt atat de greu de curatat iar samburii atat de nesuferiti incat de cele mai multe ori ma lipsesc. Cand am descoperit insa reteta pentru melasa de rodii n-am mai rezistat si m-am apucat de treaba. Chiar daca am umplut bucataria de stropi rosii rezultatul m-a multumit pe deplin. Da, stiu ca se gaseste melasa de rodii gata preparata in comert insa stiti ca eu sunt mai degraba genul DIY.

Ingrediente:
4 cani suc de rodii(aprox un litru)
1/2 cana zahar
sucul de la o lamaie
Preparare:
Cea mai complicata parte a retetei este curatarea rodiei. Exista mai multe metode insa aceasta mi se pare cea mai rapida.
Cand am terminat (aveti nevoie de 8-10 rodii) Punem toate semintele intr-un blender si pulsam de cateva ori ca sa extragem sucul. Trecem totul printr-o sita deasa pentru a elimina semintele si eventualele membrane ramase.

Intr-o craticioara amestecam sucul de rodii, zaharul si sucul de lamaie si punem la fiert, la foc mic, pana cand cantitatea se ingroasa si reduce la jumatate. Amestecati din cand in cand (fierberea va dura aproximativ o ora si jumatate). Odata racita turnam melasa in borcane sau sticle care se inchid etans si o pastram in frigider pentru aproximativ 6 luni. Asta daca rezista atat.
Va povestesc zilele astea in ce retete am folosit-o eu. Pana atunci, apucati-va de curatat rodiile. :D

13 comentarii:

  1. arata minunat! eu inca nu m-am prins ce e cu rodiile astea, nu am putut niciodata sa ma impac cu samburii...

    RăspundețiȘtergere
  2. mmmm ce buna trebuie sa fie. Te admir pt ca ai avut rabdare sa le scoti samburii. Pare f simplu, dar pe mine ma scoate din sarite :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce idee bunaaa !! Ador rodiile... Pupici scumpa mea! <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt fan rodii, am pregãtit deja Gelatina de rodii, si nu mai am:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi plac rodiile si m-am apucat sa fac odata melasa cu suc de rodii cumparat. Am fiert si am fiert, s-a redus la mai putin de jumatate, de ingrosat nu s-a ingrosat deloc :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu sunt fan al rodiilor:) Mie nu mi se pare asa complicat de scos samburii... Eu folosesc metoda 'sub apa' si mi se pare ca merge foarte usor si repede:) (intr-un bol mai mare cu apa tai si decojesti rodia)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte simpatica abordare a rodiilor! de incercat, musai! :) te pup Lavi si sa ai sarvatori deosebit de dragute! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar sper sa incercati reteta, doar nu ne vin noua de hac niste samburi!:D
    Te pup Teo, sarbatori fericite si tie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa ce la prima jumatate de rodie am reusit sa stropesc pana si beagle-ul din camera cealalta, la a doua am recurs la metode drastice: am bagat fructul intr-o punga mare de plastic, transparenta, si l-am curatat fara mila, direct acolo, un pic pe neve, e adevarat :)

    RăspundețiȘtergere
  10. :D. Imi pare rau de beagle! Data viitoare poti incerca sa umpli un castron mare cu apa si sa faci toata operatiunea asta sub apa. E cam la fel cum ai facut tu cu punga numai ca ai sanse sa si vezi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am descoperit pozele de la 2 retete ale mele furate de gourmandine.ro Am inceput sa mai caut si sunt furate pozele si de la aceasta poastare http://gourmandine.ro/retete-bauturi-cocktail-uri/rodiile-si-sucul-de-rodii/

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Laura, multumesc mult pentru avertisment!

    RăspundețiȘtergere