ianuarie 18, 2011

Pui cu smantana

DSC_0073Mami a venit azi in vizita la noi asa ca Dia a rugat-o sa ii faca pui cu smantana, una dintre retetele ei preferate. Reteta originala era cu fazan, dar in lipsa acestuia e destul de bun si cu pui.
Ingrediente:
un piept de pui
50 g de unt
o lingura de faina
200 g de smantana
o lingura de hrean
sare
Preparare
Mami a taiat pieptul de pui cubulete maricele si l-a fiert in apa cu putina sare 10 minute, avand grija sa ii ia spuma care s-a format deasupra. A topit apoi untul in tigaia de teflon, a adaugat puiul si l-a lasat cateva minute sa se rumeneasca. A presarat apoi faina si a turnat un polonic din apa in care a fiert puiul si a amestecat bine pentru a nu se forma cocoloase. Dupa 2 minute a adaugat si smantana, a amestecat si a mai lasat pe foc inca vrei 2-3 minute. A oprit focul, a adaugat hreanul si gata. Eu m-am tot invartit pe acolo si am facut poze iar Dia urmeaza sa ajunga de la serviciu si sa rada tot. Pofta buna!

2 comentarii:

  1. nu stiam de hrean in aceasta reteta, dar suna bine de tot, cred ca aduce un plus de savoare! mercic de pont!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere!Hreanul chiar face ca acest fel de mancare sa aiba un gust deosebit.

    RăspundețiȘtergere